Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Известният психолог Росен Йорданов прави психо-дисекция на желаещите да консумират властта

gomГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Как изглеждат новите и стари играчи на политическата ни сцена през погледа на един професионален психолог? Румен Радев е човекът с най-сериозен принос да се забърка тази "политическа каша" в държавата. Емоционалните флуктуации на "Има такъв народ" са доста инфантилни, те разкриват безсилието, напрежението и срама, който преживяват слабо подготвените, наивните и незрелите, когато

са поставени пред важно изпитание. Такава е преценката на Росен Йорданов.

Според учения-психолог, Трифонов е просто един обикновен "трапезен диагностик". Трети поред избори са абсолютен риск не само за управлението на държавата, но и за модела на държавност, за парламентарната демокрация изобщо.

Съмненията за връзките на ДПС и ИТН са повече по линия на бизнеса и прословутите "обръчи от фирми", за които под одобрителния поглед на Слави Трифонов, ни разказа г-н Доган преди години. Разбира се, и службите за сигурност и най-силното оръжие – влиянието в съдебната система!

Манолова се "преоблече в бяло" през тези години, направи си „политическа пластична операция“ и се яви неузнаваемо „млада и енергична“ пред избирателите, за да търси тяхното доверие. Сигурен съм, че нейните контакти от едно време не са прекъснати – твърди Р. Йорданов.

Още нещо важно, а вие да сте чули "Кръстникът" на промяната Румен Радев да атакува остро ДПС, особено напоследък? Да видяхте някой служебен министър да споменава тази партия?

„Гневните – къде сдържани, къде импулсивни изблици, ескалиращият войнстващ патос в отправяне на директни и завоалирани закани, закачливото фамилиарничене с някои журналисти и обратно - саркастично-вулгарните забележки към други, динамиката на настроенията им, вариращи между сърдене, гняв и възмущение, са за мен сигурни индикатори за нервност, загуба на самочувствие, неувереност и объркване.“

Това са част от заключенията на известния психолог Росен Йорданов след трагикомичната пресконференция на Ники Василев, Тошко и Фил.

 

gde

 

 

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n