Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Внимателно ще дадем подкрепата си за правителство, обеща Христо Иванов пред сватовника Радев. Нинова също кандиса

svaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Демократична България“ съзнава своята отговорност за правителство на промяната и модернизацията. Ние можем да останем и като опозиция. Внимателно ще дадем подкрепата си и с голяма отговорност. Това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов по време на консултациите с президента. Гешев, ВСС и КПКОНПИ трябва да си отидат, добави Иванов. "Гледаме в една посока",

обявиха представителите на „Има такъв народ“ и „Демократична България“ – Тошко Йорданов и Христо Иванов след двустранната среща между политически формации в парламента. На разговорите не са обсъждани персонален състав на проектокабинета, както и името на бъдещия министър председател, а единствено подкрепа за конкретни политики.

„Основните посоки на двете партии са едни и същи. Проведохме конструктивен разговор. Наясно сме, че прокуратурата не може да бъде в този вид, че трябва да се премахнат специализираните съд и прокуратура, умно разбира се. Наясно сме, че има предизвикателства, свързани с Плана за възстановяване и развитие, така че основните посоки са едни и същи“, коментира Тошко Йорданов.

БСП също се готви за сватба. „Като първа стъпка ще отговорим на поканата за разговори на "Има такъв народ", където ще видим какво ще предложат, тъй като те са водещата сила. А в неделя ще обсъдим в Националния съвет нашите приоритети и мандата, с който ще продължим разговорите.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след приключилата консултация при президента Румен Радев и коментирайки изказването му, че именно от тях зависи постигането на устойчиво парламентарно мнозинство. Попитана дали са готови на компромиси в името на постигането на мнозинство, тя каза че имат такава готовност.

"Да, ще има неща, които ние ще предложим и от които няма да отстъпим. Това, което сме казали, остава и няма да се промени. Приватизацията на единствената държавна банка и концесии на пътища противоречат на нашите идеологически разбирания, това е крайно неолиберален модел. Ние сме за повече държава в икономиката и против тези концесии", заяви тя и каза, че все още не се знае какво ще ги обедини.

 

  

 

 

sa

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n