Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ужилените са от много страни по целия свят, измамниците са действали от София

fsrwtuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На 27. юли, в изпълнение на европейска заповед за разследване от Германия, служители на отделите „Киберпрестъпност“ и „Разследване“ при ГДБОП извършиха обиски на територията на София. В хода на действията са претърсени колцентър и жилища, използвани от организирана престъпна група за инвестиционни измами. Задържани са четирима души, от които двама чужденци. Два дни по-късно,

на 29. юли, по друга молба за международна правна помощ от Израел, беше неутрализирана още една организирана престъпна група, действала на територията на ж.к. „Студентски град“. Под ръководството на Специализираната прокуратура бяха извършени процесуално-следствени действия в изпълнение на Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор – Йерусалим в Държавата Израел. Разследването в Израел се води срещу организирана престъпна група за инвестиционни измами, компютърни престъпления и изпиране на пари. Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови мулета на групата.

И двете международни престъпни групи са таргетирали жертви от цял свят. Иззети са множество компютри, телефони, флаш памети и документи, свързани с извършваната престъпна дейност на двете организирани престъпни групи.

 

-------------------------------

снимката е илюстративна

 

 

   kdjfsj

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq