Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Младши сержант Атанас Секулов спаси мъж, глътнал езика си, после стана и татко

ataГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес, 13. октомври, бе голям ден трима души. По време на обедната си почивка младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ в Бригадно командване - Благоевград, от състава на Сухопътните войски, отива в голяма търговска верига да пазарува. В този момент чува писъци и суматоха откъм намиращия се на територията на хипермаркета обект на мобилен оператор. Младши сержант Секулов вижда, че паниката нараства и изтичва до насъбралото се множество. Вижда млад мъж, изпаднал в безсъзнание. С придобитите знания по време на международни и полеви занятия той веднага разпознава характерните признаци на припаднал човек, който си е глътнал езика. Още по-лошото е, че при удара от падането, пострадалият е заключил челюстта си, което прави невъзможно отварянето ѝ.

Военнослужещият бързо преценява обстановката и виждайки, че жизнените показатели на пострадалия се влошават бързо решава да приложи преживян от него в подобна ситуация алтернативен метод. Събува обувката на пострадалия и силно го ухапва за палеца на крака. За щастие пострадалият реагира, закашля се и отключва челюстта си, след което младши сержантът успява да извади езика му. Той изчаква пристигането на Спешна помощ и помага на екипа за поставянето на медикамент и пренасянето на пострадалия до линейката.

Половин час след случката, младши сержант Атанас Секулов получава обаждане от съпругата си, че е станал за втори път баща на момиченце. Честито и браво, юначе!

 

 

 

   kdjfsj

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq