Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Да са живи и здрави конституционните съдии, заради уверенията, че половете са два и лъжата си е лъжа

kirqГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Българският президент Румен Радев е нарушил Конституцията на страната при назначаването на Кирил Петков като министър на икономиката в служебното правителство. Това реши Конституционният съд днес. 11 от 12 съдии са гласували „за“, само съдия Георги Ангелов е подписал решението с особено мнение относно допустимостта. По този начин бе обявен за противоконституционен Указ № 129 от

10.05.2021 г. на президента на Република България в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков Петков. Харвардският възпитаник беше назначен за министър на икономиката в служебното правителство на Румен Радев, което започна работа през май.

КС беше сезиран от 55 народни представители от ГЕРБ от 46-ото Народно събрание. Румен Радев отказа коментар. А комитите от ВМРО внесоха жалба във ВАС да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър. От самото начало беше ясно, че лицето Кирил Петкoв, гръмко провъзгласил се за продължител на промяната, е излъгал в декларацията, че има само българско гражданство. Това е не само декларация с невярно съдържание и лицето носи наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс, но това най-вече e грубо погазване на Основния закон на държавата. Ето това са „новите“, „почтените“ и „променящите статуквото“. Идват, уж за да оправят България, но влизат в тази битка по нечестен и незаконен начин.

„Ние от ВМРО сме категорични, че прокуратурата веднага трябва да се намеси, като в същото време внасяме жалба до Върховния административен съд всички решения и актове, подписвани от Кирил Петков като министър, да бъдат обявени за нищожни. Днешното решение на КС всъщност повдига и въпроса за решенията, вземани на заседания на МС в присъствието и с гласа на това лице.“ Това заявиха от ръководството на Организацията.

 

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq