Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Стратегическите ракетоносачи B-1B Lancer летят на Балтийско и Черно море и са неуязвими

rakertГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Американското издание Forbes публикува доста провокативен анализ на журналиста Дейвид Акс, в който се разглеждат рейдовете на щатски стратегически бомбардировачи в близост до границите на Русия. Става дума за ракетоносачи B-1B Lancer на ВВС на САЩ, които летят над водите на Балтийско и Черно море. Само двойка стратегически бомбардировачи B-1B Lancer са способни да унищожат руския балтийски флот, като изстрелят по корабите 48 противокорабни ракети с голям обсег, се твърди в анализа. Официално обявеният обсег на ракети LRASM-A на базирани на самолети е около 800 км.

„Използването на такъв брой ракети прави възможно изпращането на балтийския и черноморския флот на Русия на дъното. Това премахва основната заплаха както за американските кораби, така и за флотите на съюзниците на САЩ в региона на Източна Европа.“ – твърди в статията си Дейвид Акс.

Обхватът на ракетите LRASM позволява на стратегическите ракетоносачи B-1B Lancer да атакуват неприятелски кораби във водите на Черно и Балтийско море „от почти всяка точка на въздушното пространство, без да навлизат в руската зона за противовъздушна отбрана“.

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq