Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Не изпитвам никаква вина“, твърди почтеният Кирил Петков за двойното си гражданство

kireГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Не изпитвам морална вина към никого!“ Това заяви Кирил Петков, отговаряйки на въпрос дали ще поднесе извинения пред българския народ за това, че е нарушил Конституцията, послъгвайки за двойното си гражданство. Петков заяви пред бТВ, че приема заключението на Конституционния съд по неговия казус и обеща, че ще си плати глобата. На въпрос дали ще върне заплатите и командировъчните

като министър, той отговори: „Ако съдът ми ги поиска, ги връщам веднага. В момента това е най-малкият ми проблем“.

Да припомним, че КС реши тази седмица, че указът на президента Румен Радев за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката е противоконституционен, заради лъжливата декларация на харвардския възпитаник, че има само българско гражданство.

Със своята позиция българският Джон Триволта заприличва твърде много на членовете на БКП, които след демократичните промени, когато партията им се преименува на БСП, твърдяха, че не се чувстват виновни за нищо. Включително и за най-кървавите проявления на тоталитарния комунистически режим, който изби близо 30 000 „класови врагове“ и отне свободата на останалите 8 милиона българи. В Историята ще остане циничното им „остроумие“: „Приемаме вината само с мезета“!

По своята невъзмутима морална импозантност Кире може да се уподоби и на римския папа. Да! Римокатолиците признават римския епископ за непогрешим учител на вярата и нравствеността. Това учение е окончателно формулирано от Ватиканския събор през 1870 година и потвърдено на Втория Ватикански събор (1962-1965). Според новоприетата догма, „когато папата говори от своята катедра (ex cathedra), притежава онази незаблудимост (непогрешимост), която Божественият Изкупител е благоволил да даде на Църквата Си. Ако някой се осмели (пази Боже!) да противоречи на това наше определение – да бъде анатема!”.

И така, Негово светейшество Кирил П/ърви/ е непогрешим… и в този смисъл няма от какво да се срамува /или да се чувства виновен/, защото той е отвъд понятията за добро и зло. Властта му е дадена от самия Президент и само Той има право да го съди. А за разните конституционни поплювковци – анатема!

 

 ---------------------------------

ПП Съобщава се на заинтересуваните, че Удостоверения за почтеност се издават в регионалните офиси на ПП ПП /4П/. От утре ще се предлагат и индулгенции /придружени от калиграфски оформени Свидетелства за внесени в партийната каса суми, от 10К до 500К/, подписани от Н. Св. Кирил П/ърви/; по този начин всеки нов член на 4П ще може да изкупи свои стари грехове, като предишно членство в ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН и т.н. Забележка: членовете на масонски ложи ползват 6% отстъпка./

 

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq