Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ако Румен Радев има някакъв безспорен талант, това е да всява раздори

radГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Украинското министерство на външните работи извика българския посланик в Киев заради изказването на президента Румен Радев, че Крим е руски. Украинската страна предаде на посланика на България позицията на Киев относно некоректното и неприемливо изявление на президента Румен Радев по отношение на Крим по време на вчерашния предизборен телевизионен дебат с кандидата за

президентския пост проф. Герджиков.

В нотата е подчертано, че думите на настоящия български президент не допринасят за развитието на добрите отношения между Украйна и България и са в рязък дисонанс с официалната позиция на София за подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международнопризнати граници.

„Очакваме българският президент Румен Радев да коригира вчерашното си изявление”, пише в позицията на украинското външно министерство.

От гледна точка на 27-те държави и на институциите на ЕС, Крим е Украйна, заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с думите на президента Румен Радев в предизборния дебат в БНТ.

Вторият дипломатически скандал бе заформен след шумните снощни протести на привърженици на Румен Радев пред турското посолство в София, които се обявиха против „намесата на Анкара в българската политика“. Е, бай Румяне – криво да седим, право да съдим – а кой позволи в Турция да се открият толкова много изборни секции? Не са ли твоите момчета – псевдо-протестърите, които дерибействаха в 45-ото и 46-ото Народно събрание? Нали именно те гласуваха за отпадането на ограниченията, въведени преди под натиска на ВМРО?!

И така, днес и българският посланик в Анкара бе извикан за обяснения в турското Външно министерство.

Представете си какво ще се случва, след като Радев овладее и двете власти – президентската и изпълнителната. Твърде вероятно е България да изпадне в международна изолация, поради „разкрачената“ ни поза между Кремъл и евроатлантическите структури.

Дано да не ни доведе и до война със съседите…

Пу-пу, пепел ни на езика!

 

   

   

 

 

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq