Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

lodkaОказана е спешна помощ на 16-годишен младеж, който бил на плавателния съд

ГБ

Информацията за плавателен съд, пътуващ с непостоянна скорост и променлив курс в района на Шабла, е постъпила на 16 август около 14:45 в дежурната част на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Бургас. 

Плавателният съд се е придвижвал със скорост около  5 възела в направление Румъния и капитанът му не е отговарял на повикванията изпращани от Локален координационен център-Галата. За проверка на ситуацията е бил изпратен граничен партулен кораб. Служителите на гранична полиция установили на място ветроходна яхта с българска регистрация, управлявана от капитан - турски гражданин, с около 60 човека на борда, които се определяли като нелегални имигранти. По информация на командира на патрулния кораб, на яхтата е бил установен непълнолетен младеж в тежко здравословно състояние, който се нуждаел от лекарска помощ. Веднага е била осъществена връзка с Морски спасителен център - Варна. Около 22:45 часа е бил изпратен катер на Морски спасителен център - Каварна, който е транспортирал младежа до град Каварна. След преглед на място от екип на спешна помощ се установило, че е наложително момчето да бъде приведено в спешния център на МБАЛ „Св. Анна” – Варна, а по-късно и до спешен детски кабинет в  МБАЛ „Св. Марина” – Варна, където да остане за лечение.
Рано сутринта в неделя задържаната и конвоирана от катери на гранична полиция яхтае  акостирала на Морска гара – Варна. На борда й са установени 63-ма души, по-голямата част от които афганистански граждани, петима сирийски граждани, двама турски граждани, от всички тях 18 жени и 16 деца. Лицата са настанени в помещение на Морската гара за извършване на медицински преглед от лекари на ВМА - Варна и МБАЛ „Св. Марина”. Работата по случая продължава.

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n