Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Шимпанзето Енос е първият космонавт, ако трябва да сме честни

mzbvcГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Радиото е изобретено от руския учен А. Попов. Така ни учеха в училище. Като дойде демокрацията се оказа, че откривател на радиовълните бил италианецът Маркони. Да, Русия е велика, а руснаците много обичат да са по-по-най. Ето защо Ломоносов е изобретил всичко „почти едновременно и независимо“ от истинските изобретатели. Оказва се, обаче, че най-грандиозната руска лъжа се нарича „Гагарин“!

Ето фактите…

Лекарят В. Волович, който преглежда Юрий Гагарин 3 часа след предполагаемото претоварване от 9-10 g при балистическото спускане, казва следното: „В салона на самолета пристъпих към прегледа на Гагарин. Кръвоизливи, които възникват при високите претоварвания, не открих. Дробовете бяха чисти. Дишането – умерено. Температура 36,6 градуса. Пулс – 65. Кръвно налягане – 125/75. Казах му: като на младенец, все едно не си летял в космоса.“

„А може би и наистина не съм летял…“ – отвръща Гагарин.

Лекарят споделя това в последното си интервю, малко преди да почине. Неизброими са публикуваните лъжи за приземяването на Гагарин: пъстри, различни и съвсем противоречиви.

Гагарин е бил природно почтен човек, чувствал се е неловко да лъже. По-касно става ясно, че е бил вярващ християнин. На първата пресконференция – три дни след полета, на въпроса как се е приземил, в капсулата или отделно от нея с парашут, той се смущава и под яростния шепот на човека до него (Михаил Крошкин), започва объркано да обяснява, че и двата варианта били предвидени от главния конструктор. Отговор на този най-обикновен въпрос той не дал.

Не след дълго, вероятно поради терзанията на съвестта заради участието в тази грандиозна държавна лъжа, лъчезарният млад офицер се пропива. Започва все по-често да губи контрол върху себе си и ругае не само началниците си, но и самия Леонид Брежнев. Постепенно от бляскав символ, пиянстващият Гагарин се превръща в неудобен и опасен враг за болшевишкия елит в Москва.

На 27. март 1968 г. на Гагарин е наредено да извърши изпитателен полет на вехт учебен самолет МиГ-15. 11 минути след излитането, Гагарин иска разрешение да се върне, но малко след това самолетът се разбива в земята. Няма да се спирам на официалните версии за смъртта на двамата пилота, защото при тях и двамата биха могли да катапултират. Причината те да не каталпутират е, че са изпаднали в безсъзнание, поради незатворен докрай вентил осигуряващ хермитизацията на кабината. Това е версията на инженер-следователя Игор Кузнецов, който в продължение на 9 години разследва катастрофата.

 

Нови доказателства за грандиозната космическа измама на руснаците през 1961 четете ТУК

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq