Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Но „Азов“ продължава да стреля – бойците са унищожили 3 танка и 3 бетеера за последните два дни

laawГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се е срещнал с президента на страната-агресор Владимир Путин и го излъгал за "освобождението на Мариупол". Но, за да не му паднат скоропостижно пагоните и главата, смотолемил, че в града са останали "повече от две хиляди" украински защитници. Ето подробности от рапорта на славния армейски еленовъд Шойгу: той съобщил на фюрера, че по време на

обкръжаването на "столицата на националистическия Азов", както той нарече Мариупол, "броят на групировката AFU, чуждестранните наемници е бил около 8100 души", а сега повече от 2 хиляди души".

Шойгу, както и през целия минал месец, е повторил, че „ ще отнеме три-четири дни, за да се завърши операцията на Азовстал“.

На видеозаписа обаче се чува, как Путин дава заповед на своя „боен другар“ по лов и риболов – да се прекрати щурмът на Азовстал, за да не се жертва животът на руските орки. Вместо това, да се блокира крепостта на азовци така, че „муха да не прехвръкне“. Путин нарече „завършването на бойната работа за Мариупол“ успех и поздрави Шойгу.

Въпреки че по-голямата част от града е превзета от нашествениците, украинските военни се съпротивляват и докладват за ликвидирането на още руски окупатори. По-специално полк „Азов“ съобщи, че през последните два дни е унищожил три танка, две бойни машини на пехотата и един бронетранспортьор.

Да припомним, че командирът на 36. отделна бригада морска пехота на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна Сергей Волински (Волин) призова чуждите държави спешно да извършат „изтегляне“ от Мариупол - да отведат няколкостотин военни и цивилни от Азовстал до безопасно място. На 20. април стана известно, че военнослужещите от 36. отделна бригада морска пехота, заедно с други части на Въоръжените сили на Украйна и Националната гвардия, успешно са провели специална операция за евакуация на граничари и полицаи в завод Азовстал.

Мариупол е под обсада от 1. март. На 12. април част от морските пехотинци успяха да пробият обсадата и от завод „Илич“ стигнаха до бойните си другари от полка „Азов“ в завод „Азовстал“, по време на пробива някои бяха пленени. Руската армия нанася удари по Азовстал със свръхтежки авиобомби. На 19. април заместник-командирът на полк "Азов" Святослав Паламар (Калина) съобщи, че заводът "Азовстал" е почти напълно разрушен, войниците измъкват хора изпод развалините. На 19. април руското министерство на отбраната поне за трети път покани украинските защитници, разположени в Азовстал, да сложат оръжие и да се предадат. Във видеозапис се чува как самият фюрер обещава, че военнопленниците ще бъдат третирани хуманно, според международните конвенции. Но, според психиатрите, всеки психопат лъже с лекота и на практика няма морални задръжки. Украинците болезнено добре знаят това.

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq