Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

През Великденската нощ руският обстрел над Украйна не стихна

hraГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руският „православен“ цинизъм с пълно право може да се нарече сатанизъм. Окупаторите изстрелваха снаряди по украинските позиции с надпис „Христос Воскресе”. Това стана известно от засечен телефонен разговор на руски танкист със съпругата му; неговото подразделение се намира в района на Николаев. „Нашите момчета се забавляват, подготвят Великден за украинците. Върху снарядите са написали Христос воскресе!“ Това казва войникът и добавя унило: „Дано само украинците да не ни пратят техни снаряди с надпис „Воистину воскресе“. Причината за "тъгата" му става ясна, когато танкистът обяснява, че от 19 души във взвода му са останали само 7. Другите са убити или дезертирали, като не се очакват нови попълнения.

„Никой не идва тук. Напротив – всички се спасяват! Кого да добавим? Всички бягат от тук! 600 души вече се изнесоха от нашата бригада... Тук останаха само най-упоритите и пияниците“, признава руснакът.

Това се случва след като кремълските фашисти отказаха предложеното от ООН четиридневно пасхално примирие. През нощта на Великден руските войски продължиха да обстрелват Харков и Николаев и техните райони, боевете продължиха в Донецка област, а обстрелите - в Луганск и Херсон. Това е по данни на регионалните ръководители към 8 часа сутринта на 24 април. Експлозии отекнаха в много райони дори през Великденската нощ и вражеските обстрели продължиха. В района на Днепропетровск - три мощни взрива в района на Павлоград на железопътната инфраструктура и промишленото предприятие. Последствията и подробностите се изясняват. Има информация за една жертва.

Харков: имаше обстрели през нощта, три жертви в районите на Слобода и Киев. През целия ден в Харковска област продължиха обстрелите на окупаторите в районите Чугуев и Дергачев.

Луганска област: обстрел. Най-пострадалите селища са Горное, Золотое и Лисичанск. Осем загинали, двама ранени, унищожени са най-малко седем къщи и полицейското управление.

Донецк. Активен бой по линията на съприкосновение. Авдеевка - въздушни удари, касетъчни снаряди. Маринка, Новомихайловка - битки.

Мариупол: в очакване на зеления коридор.

Херсонска област: ситуацията е напрегната. Руснаците обстрелват населените места в региона и в посока съседни райони. Херсонска област е на прага на хуманитарна катастрофа.

Николаевска област: нападения на града и населените места в областта.

 

Успехи на украинската армия

Въоръжените сили на Украйна си възвърнаха контрола над 8 населени места в Херсонска област. За това докладваха от оперативно командване "Юг". Натрупването на жива сила и техника от руснаците в района на Кисельовка за по-нататъшна атака по направлението Посад - Покровское е претърпяло огнево поражение от украинските части. След като понесъл значителни загуби, противникът се оттеглил към Чернобаевка. Според ОК общите загуби на противника на 23. април в района са 74 окупатори и 13 единици техника: 2 танка, реактивен гранатомет, 6 единици бронирана и инженерна техника, 4 разузнавателни дрона.

 

Рашистите убиха свой Юда

Предателят Валери Кирсанов, който през 2015 г. коригира огъня на руските сили по града, загина в Мариупол от обстрел на руската армия. Това съобщи съветникът на мариуполския кмет Петро Андрюшченко. Ето и предисторията: на 24. януари 2015 г. руски „сепаратисти“ обстрелваха квартал „Восточний“ на Мариупол. В резултат на обстрела загинаха 29 души, а 92 бяха ранени. Според СБУ обстрелът е извършен от персонал на Руската федерация. Кирсанов бе задържан, след като украинското разузнаване го уличи, че той е направлявал и коригирал обстрела над Мариупол, извършен от руска артилерийска батарея. На 18. юни 2019 г. Приморският районен съд на Мариупол призна Валери Кирсанов за виновен и го осъди на 9 години затвор. Но още същата година той бе освободен благодарение на така наречения "закон на Савченко". Печален е краят за всички юди.

 

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq