Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Русия ни спря газа. Ако правителството не е джендърясало, трябва да спрем руския транзит за Сърбия и Унгария

tttfrtfГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В геополитиката няма място за нюанси. Ако се държиш „като“ олигофрен, останалите те приемат за такъв, без уговорки. Поради самочувствието, че сме големи тарикати и направо сме открили формулата на политическото Перпетуум мобиле, официална София се държи като слънчасала: хем сме в НАТО, хем сме с Брато. Да, но такъв филм няма – булката да е в законен брак, а да развява същевременно

сертификат за девственост.  

Фактите: руският газов монополист "Газпром" спира доставките за България от днес, 27. април. Уведомлението е получено във вторник, 26. април, в българския държавен газов доставчик "Булгаргаз", съобщи Министерството на енергетиката късно вечерта същия ден. Няколко часа по-рано полската енергийна компания PGNiG съобщи, че е била уведомена от "Газпром", че газовите доставки за Полша също ще бъдат спрени от 27. април. За Полша всичко е ясно – тя застана изцяло на страната на Украйна, защото има горчиви спомени от руското робство.

Ами ние – защо?

Защо – въпреки матросовската позиция на политкомисарката Кури да не пратим и едно патронче на украинците – ни се случи това нещастие???

„Ами така! Можем – правим. Ние не сме по логиката!“ – така отвръща Масква, която не вярва на сълзи. И разбира само езика на джавелините.

България получава близо 80% от потребявания газ от Русия. Основната причина за тази зависимост е все още недовършената газова връзка с Гърция, чието строителство умишлено се влачи повече от 10 години. Интерконекторът трябва да заработи в средата на тази година, твърди Министерството на енергетиката. По него България може да получава повече количества от договорените доставки от Азербайджан.

България обаче построи само за една година българската част от газопровода "Турски поток", който доставя руски газ от Турция за Сърбия. Това трасе е наследник на проваления проект "Южен поток", чиято основна цел е Русия да заобиколи Украйна в транзита на газ.

И тъй, ако българското правителство е такова на суверенна, а не на васална на Москва държава, трябва да действа решително. Спрете транзита на руски газ за Сърбия и Унгария! Като са те ритнали, ритай и ти. Московците вече доказаха, че нямат нищо общо нито с Православието, нито с Новия завет.

И помнете, кирчо-асенчовци - когато един човек има външен вид на мъж, а постъпва като жена, обикновено го упътват към местния гей-парад…

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq