Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Разследващият журналист сега уточнява имената и на българските храненици на Москва

lrgfnГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Днес телевизия CNN излъчи интервю с българския разследващ журналист Христо Грозев, главен редактор на платформата „Bellingcat“. Христо разказва пред камера за над 600 военни престъпления на руската армия в Украйна. Коментира и за издевателствата в Буча. Неговото разследване е открило данни, че зверствата на окупаторите са не само поради отделни криминални престъпления, но са по заповед на

руското военно командване. Относно инвазията в Украйна, българският журналист е попаднал и на докладите на ФСБ /бивша КГБ/. ФСБ са подвели руският президент Путин, че войната ще е бърза и кратка и че украинците бързо ще се подчинят на Москва.

Един от най-важните факти в разследването на Грозев е разкриването на мрежа на руската пета колона в Украйна. Той успява да докаже мрежа от 160 петоколонници, които в рамките на 8 години са похарчили над 1 000 000 000 (1 милиард) долара за корумпиране на служители и медии в Украйна, които да доведат до бърза смяна на украинското правителство с избрано от Путин верноподаническо марионетно управление. Тези 160 агенти за влияние вече са арестувани от украинските сили на реда, вследствие разследването на Христо Грозев.

Журналистът използува същите методи за разкриване на руските петоколонници в Украйна, които му помогнаха да извади наяве и „лошата компания“ на отровителите на Навални с новичок.

Да припомним, че Грозев работи и по аналогичен списък с руски петоколонници в България. Ейй, че гадно! Направо на човек не му издържат нервите и му идва да си грабне куфарчето и банкоматната карта и да се качи на първия самолет от Терминал 2…

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq