Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Путин предупредил по-рано Орбан за войната, а той поискал украински земи

hfГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Всяка крушка си има опашка. Когато подкрепяш един разбойник, очевидно и ти си със същия манталитет. Любовта и сервилничеството на Орбан спрямо путинова Русия въобще не са платонически, а си имат цена. Това стана ясно снощи. Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов заяви, че Унгария е била предварително предупредена от Русия за атаката срещу

Украйна. Това каза той в понеделник, включвайки се в пряк тв-ефир, съобщава агенция Интерфакс.

„Унгария открито декларира сътрудничеството си с Русия. Освен това, Путин беше предупредил унгарците предварително, че ще има нападение срещу страната ни“, каза Данилов, отговаряйки на въпрос за възможността за присъединяване на Украйна към НАТО и евентуалното вето на Унгария върху този процес.

"По някаква причина Будапеща вярваше, че може да присъедини част от територията ни. Държава, която се държи по този начин - да видим какви ще са последствията след войната за тази страна", каза още Данилов.

По-рано Орбан заяви, че ще наложи вето на всяко европейско предложение, което би ограничило вноса на енергоносители от Русия.

Малко история – очевидно Орбан точи зъби за анексиране на Закарпатска област на Украйна, в която живеят около 150 000 етнически унгарци. Сегашната територия на Закарпатието е била част от български комитат по време на Първото българско царство с център град Хунград (Ужгород). Впоследствие преминава под управлението на средновековна Унгария, а по-късно до края на Първата световна война, е в пределите на Австрийската империя и Австро-Унгария. След края на войната е присъединена към новообразуваната държава Чехословакия като отделен регион заедно с Бохемия, Моравия и Словакия. По време на Втората световна война областта е окупирана от нацистка Германия, като е присъединена към Унгария. След края на войната със съветско-чехословашкото съглашение от 29. юни 1945 г. е присъединена към СССР, като на 22. януари 1946 г. е образувана Закарпатска област в състава на Украинската ССР. След разпадането на СССР областта остава в състава на независима Украйна. Преди 1993 г. сред населението в областта има настроения за присъединяване отново към Чехословакия, но те не придобиват голяма популярност, поради разпадането на Чехословакия на две държави (Чехия и Словакия) и тези стремления по-късно са забравени.

Тъжният български опит от ВСВ, когато станахме съюзници на Хитлер, за да си върнем българските земи в Македония, Поморавието и Беломорието показва, че и най-справедливата цел не оправдава средствата. Тоест съюза с ретроградни сили. Защото в крайна сметка получаваш една голяма Нула. Даже нещо повече от нула… Така че, Орбан със сигурност ще получи от същото. Макар да се изживява като голям хитрец.

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq