Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Нито патрон за Украйна, само танкове и изтребители!

ndaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Четворната управляваща коалиция ни показа как работи в съвременни условия поговорката „И вълкът сит, и агнето цяло“. Нещо повече – БСП и компания изобретиха политически Перпетуум мобиле – двигател, който работи без гориво и произвежда управленска енергия. Да, Корнелия си удържа на думата и по документ България няма да изпрати и един патрон на украинския фронт. Но пък ще пращаме на

украинците танкове, самоходни гаубици, системи за залпов огън, изтребители и всякакво друго тежко въоръжение, за което се сетите. О, да – то ще бъде украинско, но ние ще го ремонтираме в нашия Военно-промишлен комплекс! Някой руснак да не си помисли нещо друго?!

Ето и фактите:

Сутринта в Парламента постъпи писмо, внесено от украинския посланик, в което се посочва, че властите в Киев очакват България да ремонтира тяхна военна техника. Предаденото от посланика писмо е подписано от президента Володимир Зеленски и в него се иска България да продължи подкрепата си за европейската интеграция на Украйна, иска се помощ за бежанците, осигуряване на износа на украинско зърно през пристанище Варна, иска се енергийно сътрудничество и износ на ток и газ от Украйна към България, както и предоставяне на хуманитарна помощ под формата на лекарства, дрехи и хранителни стоки.

След бурно обсъждане Парламентът даде мандат на МС да обсъди и приложи мерки, свързани с войната в Украйна, сред тях е ремонт на украинска военна техника. „За“ гласуваха 200 депутати, против бяха 16, въздържал се - 1. Пакетът включва оказване на помощ на Украйна, хуманитарна, финансова и военнотехническа; продължаване подкрепата за Украйна за влизане в ЕС, помощ за украинските бежанци, осигуряване на възможност за изнасяне на украинско зърно чрез Порт Варна; засилване на енергийно сътрудничество, ремонтна дейност на украинска военна техника, продължаване на доставките на хуманитарна помощ.

След решението на парламента, става ясно, че коалицията остава цяла.

И за финал - ако продължим с белетристичните похвати, бихме могли да сравним мандата на четворната коалиция с един хубав ресторантски банкет на четирима другари. В разгара на банкета, когато аперитивите вече са вдигнали градуса до небесата, печеното прасенце е сервирано и всички предвкусват сладкото похапване, влиза вестител, който съобщава на единия юнак, че жена му е в болница и започва да ражда… Как да постъпят? Те това е въпросът!

В крайна сметка, бъдещият татко отпраща вестителя, със заръката жена му да стиска краката. А той запретва ръкави и откършва задното бутче на прасенцето-сукалче и си налива от мавруда, специална резерва. Тъй ами!

Наздраве, дружина!

 

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq