Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Украинска баба се изложи, сега кълне руснаците, които разрушиха дома ѝ

babГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Украинска баба от харковско селце стана за смях, след като решила да посрещне руските окупатори с червеното знаме на СССР. Но се объркала и посрещнала украинската войска. След като научават за трагикомичния случай, пропагандистите на Кремъл раздуват историята до размерите на балон-монголфиер. И това е естествено, тъй като бабката е единственият случай от 45 млн. украинци, които

трябваше да посрещнат „освободителите“ с цветя и водка.

Руската пропаганда създаде митологичен образ на бабето. На 3. май в руския Белгород бе издигнат евтин временен паметник на "бабата със знамето на СССР", но на следващия ден бе премахнат. В Мариупол руските нашественици също издигнаха подобен кичозен паметник на бабката. Социологическата група "Рейтинг" през април установи, че 87% от украинците след началото на пълномащабна инвазия в Русия нямат никакви положителни чувства към Съветския съюз, а към руснаците процентите са близо до 100.

Ето и истинската история на пенсионерката Анна Иванова. Възрастната жена разказва, че е излязла при украинските военни, защото ги е смятала за руски неверници и се е опитала да се "помири" с тях с червеното болшевишко знаме, за да не "разбият" селото и Украйна. Но сега тя се чувства „като предател“. Военнослужещ от 22. батальон на 92. бригада на Въоръжените сили на Украйна с позивна "Кадет" е помогнал на баба Анна и съпруга ѝ да се евакуират от къщата им близо до Харков на безопасно място в града. Преди това им помагал с храна и хуманитарна помощ. В момента старците са в една от градските болници в Харков. Руските окупатори обстрелват къщата им с минохвъргачки, а тя проклина руската армия заради разрушения си дом.

Военните от въоръжените сили на Украйна призоваха хората да не унижават и да не преследват пенсионерката.

 

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq