Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Не пистолетът, а руската военна фрегата „Адмирал Макаров“

msdlfkГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На 14. април беше поразен смъртоносно флагманът на руския Черноморски флот - крайцерът "Москва", който сега вече се намира на морското дъно. По информация на „Ню Йорк Таймс“, тогава Пентагонът е предоставил оперативна спътникова информация за неговото местонахождение. Днес, Гергьовден, започнаха да се появяват непотвърдени съобщения, че въоръжените сили на Украйна са поразили

и друг важен военен руски кораб – фрегатата „Адмирал Макаров“.

Информацията дълго чакаше потвърждение, но украинците вече умеят да разчитат и косвени доказателства за бойните си успехи: добавката "+1" в раздел „кораби“ на ежедневната сводка на Въоръжените сили на Украйна и от актуализираната информация в Wikipedia, където е отбелязано, че корабът е пуснат на вода през 2017 година и вече е потънал.

Все пак, народният депутат Алексей Гончаренко потвърди изваждането на бойната фрегата от строя.

"Патрулната фрегата на ВМС на Русия "Адмирал Макаров" изпадна в депресия. Да, да, чухте ме добре! Богът на моретата отмъщава на притеснителите на Украйна. Фрегатата "Адмирал Макаров" е заложена за строеж през февруари 2012 г. в корабостроителницата Янтар в Калининград, а през 2022 г., когато участва в убийствата на украинци, той се присъедини към крайцера „Москва“, където трябваше!“ - написа Гончаренко.

Във видео съобщение депутатът заяви: "Здравейте на всички от Одеса, страхотна новина. Имаше такъв адмирал Макаров... Човек и кораб... Той се почувства много зле... Отново богът на морето наказа тези негодници и друг руснак, корабът, не получи напълно това, от което се нуждаеше, но получи достатъчно и, надявам се, в крайна сметка ще отиде там, където трябва."

По информация на медии, базирани в Одеса, корабът е бил поразен в акваторията на прокълнатия за руснаците Змийски остров; и в момента продължава пожарът на воения морски съд.

И един пример за патологичните руски лъжи на най-високо ниво: баща на безследно изчезнал срочнослужещ матрос от потъналия крайцер "Москва" е получил официален отговор от командването, че корабът не е участвал във военни действия, а те не знаят къде се намира синът му...

 

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq