Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Досега СБУ е разбила над 140 вражески диверсионно-разузнавателни групи

jrjtГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Службата за сигурност на Украйна е заловила 11 вражески снайперисти в резултат на специална операция в района на Харков. За това съобщава говорителят на СБУ Артем Дехтяренко. Ето и подробностите – в Харковска област по време на спецоперация са били задържани 11 руски снайперисти. Стрелците са от състава на т. нар. "115 полк на ДНР", който стреля по украински позиции. По отношение

на други разкрития на СБУ, говорителят на спецслужбата съобщава, че в района на град Хмелницки военното контраразузнаване на СБУ е неутрализирало вражеската вражеска диверсионна група, която готвела саботаж в региона. Групата се състояла от трима души, които са поддържали връзка с руските си куратори. Участниците в тази ДРГ са правели и видеозапис на ракетните удари на окупаторите по стратегически важни обекти.

И още - в Житомирска област е бил задържан служител на едно от отбранителните съоръжения на украинската държава, който събирал разузнавателна информация за броя и бойната готовност на самолетите на Въоръжените сили на Украйна.

В област Суми председателят на един от градските съвети, неговият заместник и местен депутат са били разобличени в сътрудничество с руснаците. По време на временната окупация на част от Конотопска област тези лица са осъществявали материално-техническото осигуряване на нашествениците.

В Киевска област спецслужбата откри и задържа още двама сътрудници. Според разследването, те са помагали за разквартируването на агресорите и са им помогнали да се ориентират в терена на предградието Буча. Освен това, те са участвали в грабежи и в отвличания на украински патриоти. Според Артем Дехтяренко, от началото на пълномащабната война СБУ е елиминирала над 140 вражески диверсионно-разузнавателни групи и е разкрила близо 4000 предатели колаборанти.

 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq