Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Хайде и нашият Парламент да прати в нелегалност „Израждане“, БСП и Русофилите

jyuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е подписал днес закона за забрана на проруските политически партии. Проектозаконът № 7172-1 за изменения в някои законодателни актове на Украйна относно забраната на политическите партии беше регистриран в парламента на 28. март. Върховната Рада забрани дейността на проруските партии в Украйна на 3. май, за това гласуваха 330 депутати. А на 6. май

документът беше изпратен до президента за подпис. Зеленски върна закона с подписа си днес, 14. май. Той влиза в сила от деня след публикуването си.

Така партии, чиято дейност е насочена към оправдаване, подкрепа или отричане на въоръжената агресия на Русия срещу Украйна, възхваляване, оправдаване на действията и бездействието на лица, които са извършили или извършват въоръжена агресия срещу Украйна, както и наричането на представителите на окупационната администрация на РФ в Украйна с евфемизми като "бунтовници", "милиции", "учтиви хора" и т.н.

Да припомним, че Русия от доста години влияе на някои от политическите сили в Украйна, които убеждаваха избирателите да подкрепят руската политика и курс, и също така да бъдат съучастници на страната-агресор. По-специално, про-руски /очевидно платени/ проксита са политиците от „Партията на регионите“, от „Опозиционния блок“ и „Опозиционната платформа - За живот“, които проповядваха откровено проруски възгледи. Един от лидерите на последната партия бе кръстникът на Владимир Путин. Виктор Медведчук бе задържан, след като избяга от домашния си арест. Но за Кремъл той очевидно се оказа „употребявана салфетка“, защото Путин не пожела да го размени срещу украински военнопленници. Макар че руската война се води под девиза „Своих не бросаем“, тоест „Не изоставяме своите“. Да, ама не…

Крайно време е и българският обществено-политически пейзаж да бъде "саниран", като бъдат забранени първо кресльовците от "Израждане", а след тях и матросовците от БСП, които с голи гърди бранят своите патрони от Кремъл. Русофилът Малинов, макар да изглежда почти безобиден, също трябва да бъде изпратен в нелегалност... А производителите на сирене и кашкавал нека да удвоят въоръжената си охрана.

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq