Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Вместо „Кока-Кола“ руските хора вече пият CoolCola, нещо като българския „Алтай“

altaaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

С вълшебната пръчица на „непобедимата“ Червена армия дядо Владо поиска да възстанови СССР. Но поради старческата си деменция успя само да върне руснаците с поне 60 години назад във времето. За новия „ГУЛАГ“ питайте за подробности Навални. Производствените мощности на заводите „Рено“ в РФ вече ще бълват легендарни „москвичи“. А вместо западняшките напитки Coca-Cola, Fanta и Sprite, руският завод „Очаково“ вече произвежда техни

аналози „с разпознаваем вкус“, според рекламния слоган на завода-производител. Ментетата се опитват да копират известните безалкохолни напитки, които се продават с търговските марки CoolCola, Fancy и Street.

В описанието на напитките на сайта на компанията е посочено, че CoolCola е напитка с "култов вкус на кола", Fancy е напитка с разпознаваем вкус на фанта, а Street съдържа лимонов сок, лайм и растителни екстракти. Припомняме, че корпорацията Coca-Cola Company обяви спирането на работата си в Русия на 13-ия ден след началото на войната срещу Украйна.

В този дух – старите технолози от някогашната българска ТПК „Здрава храна“ могат да останат под пари /разбирай рубли/, ако успеят да продадат нелегално на руснаците рецептата на митичния български „Алтай“, който имаше вкус на „нещо като Кока-Кола“, но струваше само 11 ст., докато „колата“ се харчеше по 25 стотинки. Можем да продадем на братушките и технологията за производството на българските дънки „Рила“, които бяха абсолютен хит в НРБ през първата половина на 70-те години. С две думи – добре дошли в аналоговия свят!

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq