Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Копейкиновци могат да изнасят за Москва български Т-55

kjfduyГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Путинската гордост – „непобедимата“ Червена армия – очевидно се задъхва. Прехвалените „супермодерни“ танкове от рода на „Армата“, очевидно бяха само за парадите на 9. май. И сега Кремъл се принуди да хвърли в боя музейни антики от 60-те години. Руските нашественици са докарали цял ешелон, натоварен от остарели танкове Т-62 в Запорожието. „Ешелонът с остарели танкове Т-62, които руснаците

бяха принудени да разконсервират от складовете, пристигна в Мелитопол днес, 25. май.“ Това съобщиха от украинското военно разузнаване.

30 единици руска техника са влезли в село Кириловка. Според местни жители, почти на всяко кръстовище има бронетранспортьори. Съществува вероятност почивните бази край селото да се превърнат в убежище за окупаторите и в резултат на това местните украинци да пострадат от грабежи, както беше в Бердянск.

Телеграм-каналите на окупаторите съобщават, че е започнала подготовката на инфраструктура и служители за издаване на руски паспорти на жителите на Запорожска област. По информация от украинския Генерален щаб, в резултат на загубите по време на военните действия, руснаците са принудени да извадят танкове Т-62 от складовете, за да окомплектоват резервни батальонни тактически групи, сформирани за изпращане в Украйна.

Очевидно е, че красноармейците ще опрат и до Т-55, с каквито България разполага в неограничени количества. Ето една търговска ниша за копейкиновци – кражба на танкове от българските военни складове и износ за Россия. Биха могли да ги товарят директно на руските танкери, които карат суровина за „Лукойл“. Или пък да ги изнасят на части за Сърбия, която ще ги реекспортира за Москва.

От друга страна - на Източния фронт вече пристигнаха модерните оръжия за украинската армия. Това са американските гаубици М777, френските самоходни гаубици "Цезар", които са натъпкани с електроника; Австралия, Канада, Холандия, Чехия и Латвия доставиха модерни бронирани машини за пехотата, бойни вертолети, танкове, противокорабни ракети "Харпун" и много боеприпаси. Информация на ухо: "Арсенал" също работи на пълни обороти и търси още няколкостотин нови работници.

 

gpoltk

Френските "цезари" в действие. Украинците се похвалиха, че само за 2-3 часа обучение са усвоили тънкостите по електронното насочване на стрелбата на 155-милиметровото чудовище.

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq