Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Пламен Проданов, плюс артисти от цял свят в изложбата „Съвременност“. Тази вечер!

plamГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Тази вечер (10. юни) от 18 до 21 часа е вернисажът на третото издание на изложбата „Contemporary“ в известната лондонска галерия „Boomer“, която се намира в подножието на фамозния Тауър бридж. За участие в нея са селектирани съвременни художници от цял свят, сред които е и българският живописец Пламен Проданов. За познавачите на българското изобразително изкуство той е разпознаваем като

автор на експериментална живопис, при която изобразителното пространство е структурирано на принципа на кръстословицата. Три от енигматичните цветни игрословици на българския автор влизат в експозицията на лондонската галерия.

Не е тайна, че и най-талантливите художници водят един вътрешен диалог, в който задават въпроси и сравняват работата си с тази на своите идоли. „Достатъчно добра ли е работата ми, съвременна ли е?“ Е, всяко произведение на изкуството във всеки стил има потенциала да стане страхотно, дори обикновена линия върху лист хартия и дори великите художници, които сега са легенди, са си задавали същите въпроси през живота си. „Целта на тази изложба „Съвременност“ е да създаде диалог между художници, произведения на изкуството и публиката и да демонстрира, че всяка форма на изкуство във всеки стил може да бъде успешна.“ Така обясняват замисъла на своето начинание кураторите от галерия „Boomer“.

Пламен Проданов е възпитаник на Софийската художествена гимназия и на Националната художествена академия, където е учил в класа на проф. Петър Михайлов. Има много самостоятелни изложби в България и Германия, негови творби са собственост на галерии и меценати от цял свят. Понастоящем той е директор на търговищката Художествена галерия „Никола Маринов“. Наскоро, в навечерието на 24. май Пл. Проданов спечели наградата „Търговище“ в областта на изобразителните изкуства.

 iicc

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq