Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Немската „Пантера“ бе представена официално на изложението „Eurosatory“ в Париж

pantsГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Най-новата немска военна машина ще бъде наследник на легендата Leopard 2, който дълго време се смяташе за най-мощния боен танк в света. Тази седмица германският концерн Rheinmetall представи новия си танк – KF-51 Panther. Това съобщава изданието Наndelsblatt. Представянето се състоя на изложението Eurosatory-2022 в Париж. Според главния изпълнителен директор на Rheinmetall

Армин Папергер, KF-51 Panther ще бъде наследник на Leopard 2, който дълго време се смяташе за най-мощния танк в света. Характеристиките на новата машин не се разкриват. Все пак вече е известно, че KF-51 Panther е оборудван със 130 мм гладкоцевно оръдие и напълно автоматична система за боравене с боеприпаси. Не е известно, дали става дума за независим проект на компанията или е разработен в рамките на програмата Main Ground Combat System, насочена към замяна на танковете Leopard 2 и Leclerc от 2035 г.

Основната сухопътна бойна система (MGCS) е проект на Франция и Германия от 2012 г. за замяна на техните сегашни бойни танкове. През 2016 г. програмата беше във фаза на концепция, която се предвиждаше да бъде завършена до 2017 г.

Договорът за първата част от проучването за дефиниране на системната архитектура на машината беше подписан през май 2020 г. от службата за обществени поръчки на германските въоръжени сили от името на двете нации към консорциум, състоящ се от Rheinmetall, Nexter и KMW (KNDS), с цел за оценка на различни аспекти на програмата, като оперативна съвместимост с национални системи, хармонизиране на изискванията и дефиниране на многоплатформена архитектура за бъдещата MGCS.

Проучването за дефиниция на системната архитектура е част от фазата на демонстрация на технологиите (TDP), която трябва да бъде завършена до 2024 г. и трябва да бъде последвана от цялостната демонстрационна фаза на системата (GSDP) до 2028 г., след което трябва да се извърши първоначално производство и тестване. Разгръщането на MGCS е планирано за 2035 г., като пълната оперативна способност трябва да бъде постигната до 2040 година.

 

Гледайте забележителната презентация на супер танка ТУК

 

 

  

 tgt

 

   Fluida

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq