Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Съдът забрани 13 кремълски формации. Ще чакаме ли руски десант на нашия бряг, за да забраним „Израждане“ и останалите?!

cokyyГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Съдилищата вече забраниха 13 проруски партии в Украйна, още една чака решението на магистратите. Още преди съдебното решение движение „ЧЕСНО“ вписа лидерите на тези забранени партии в регистъра на държавните изменници, където фигурират над петстотин имена. Всеки път, преди поредните парламентарни избори в Украйна, руските специални служби стартираха нов голям политически проект. Такъв беше случаят с

Партията на регионите, "Опозиционен блок", ОПЗЗ.

Но по правило те не можеха да поддържат рейтинга си повече от един политически цикъл, освен в случая с Партията на регионите. След това "мъртвата" партия се реанимираше по следния начин – сменяха името ѝ, а същите политици, които представляваха нерейтинговата политическа формация, получаваха спасителен пояс за евентуално преизбиране.

Освен водещата проруска партия, имаше и няколко маргинални партии, които изразходваха значителни средства на Кремъл. Редица телевизионни канали работеха за повишаване на разпознаваемостта си и излъчваха проруски лозунги. Но въпреки това резултатите им на изборите бяха слаби.

Движение „ЧЕСНО“ /в превод – Чесън/ след поредица от съдебни заседания реши да напомни какво представляват проруските партии и как действат и подготви специална изложба в Музея на агитацията и политическия боклук, за да напомни на избирателите с какви наративи действаха проруските сили.

Партията "Опозиционна платформа - За живот" е най-голямата сред забранените от съда и единствената проруска политическа сила в парламента. Като се има предвид, че тя успя да получи най-много мандати на парламентарни (44 народни депутати) и местни избори (около 3,5 хиляди мандата), тази партия има най-много политици, включени в списъка на предателите на Движение ЧЕСНО. По-специално, ръководството на партията - Виктор Медведчук и Вадим Рабинович - влязоха в регистъра още преди решението на съда за забрана на партията. ОПЗЖ беше създадена от руските протежета като проект преди парламентарните избори с цел вкарване на комунистическо-"регионален" нафталин във Върховната Рада. Сега много народни депутати от ОПЗЗ са бегълци в Русия.

„Думам ти дъще, сещай се снахо!“ Какво трябва да се случи – може би орките да направят десант край Камчия и Бургас – за да бъде задействан инстинктът за самосъхранение и на българската държава?! Колкото и да е „пробит“ като служба ДАНС, събраната информация за финансирането и за противодържавната дейност на откровени проруски формации като „Израждане“ и компания е достатъчна за съдебната забрана на кремълските агенти.

 

  

 lfswt

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

aaasdaq