Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Всяка демокрация е толкова силна, колкото може да се защити от вътрешните си врагове

niokutИлиян ВАСИЛЕВ

Всяка демокрация е толкова силна, колкото може да се защити от вътрешните си врагове. Поредната изцепка на Копейкин, който въз основа на повиквателна на негов познат от военното окръжие направи опорка, че България се готви за война с Русия, говори, че той е пряка заплаха за националната сигурност. Поддържането на бойна готовност на армията е нормална и задължителна практика. Нещо повече, по

време на война в съседство, естествена реакция е тези усилия, както и средствата за отбрана да се увеличават. В цяла Европа е така.

И на този фон ти да призоваваш индиректно за бойкот или противодействие срещу работата със запасните и поддържането на нужната висока степен на бойна готовност, защото това би могло да се възприеме като подготовка за война с Русия, е престъпление. Както и да поддържаш паравоенни групировки „Шипка“ и „Васил Левски“, които се обучават и финансират пряко от ГРУ, е преминаване на червената линия. Отвъд това вече няма политически плурализъм, а има национална сигурност, обвинение и съд.

И не, не се бойте, че така ще му се повиши рейтинга - напротив, обществото се ориентира по реакции на институциите.

Разбирам, че ГЕРБ финансира и поддържа този проект, за да продава себе си като единствените, които могат да обуздаят екстремизма им, но залозите в играта станаха прекалено големи и касаят вече цяла България.

Има текстове в Наказателния кодекс, които са едно към едно приложими към действията на Копейкин срещу боеготовността на българската армия.

Българската демокрация трябва да може да се защити!

 

--------------------------------

Заглавието е от редакцията

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n