Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Замисълът на Вучич цели поглъщане на РС Македония, Черна гора, Косово и Босна

fehrГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Много е ясна целта и как ще приключи инициативата "Отворени Балкани". Тя трябва да приключи с изчезването на Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и РС Македония. Със сигурност тя ще предизвика и война и някой и друг геноцид. Това заяви черногорският президент Мило Джуканович в злободневно интервю. "Отворени Балкани" е проект, в който участват Сърбия, Албания и РС Македония.

За баща на този политически проект се сочи сръбският президент Александър Вучич. "Става въпрос за спорен проект и де факто за алтернативен сценарий за бъдещето на Западните Балкани извън ЕС. Това нещо не ни е нужно. Ние имаме необходимост от членство в Европейския съюз", каза Джуканович в интервю за изданието "Аутономия". Според него, привържениците на този проект "не виждат бъдещето на региона в Европа, не виждат и многонационалната демокрация на Балканите". "На тях им харесва идеята за промяна на границите, етническата и религиозната хомогенизация в рамките на големи държави. Както обикновено и по традиция всичко тръгва от сръбската страна, но този път под шапката на "Сръбския свят". И, разбира се, автоматично продължава със същите великодържавни безумия", подчерта черногорският лидер.

„Естествено, ние знаем как приключва всеки един такъв великосръбски проект. "Отворени Балкани" трябва да унищожи Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Северна Македония. Със сигурност обаче ще приключи с война и с още някой и друг геноцид.“ Това твърди Джуканович.

Държавният глава на Черна гора предупреждава и за опасната роля на Сръбската православна църква /СПЦ/ в страната му. "СПЦ използва лъжи и извършва исторически фалшификати. СПЦ е най-зловещият инструмент на великосръбския национализъм и руския империализъм на Балканите. СПЦ участва в кражбата на черногорската история", каза още Мило Джуканович.

 

 

----------------------------

С посредничеството на БГНЕС

На снимката е запечатана агресивна жестикулация на Путин спрямо тогавашния македонски президент Борис Трайковски. Скоро след това правителственият македонски самолет се разби в сръбската част на Босна. Според официалното разследване, пилотът е забил машината в планински хребет, при лоша видимост. Да, но как да си обясним тогава, че от целия самолет най-добре запазената част е челната, с пилотската кабина? Адвокатът на сем. Трайковски твърдеше, че разполага със запис, в който човек от екипа на Трайковски е разговарял в продължение на повече от половин час след инцидента със свой близък. Този адвокат твърдеше също, че оцелелите при този атентат хора са били доубити от командоси, а труповете им - изгорени с напалм... По този адвокат стреляха в Скопие от преминаваща кола, днес той вече не е между живите... Само 6 години по-късно последва и катастрофата с полския правителствен самолет край руския град Смоленск. Досега здравият разум не искаше да приеме, че тези два инцидента са атентати. Но 24. февруари и последвалата алогична, безсмислена и кървава война са най-непоклатимото доказателство, че тези хора, които се борят за Руски и Сръбски свят, нямат абсолютно никакви скрупули...

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n