Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

След „почерпката“ с новичок, атаките срещу Гебрев продължават

oekfuuuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

За някои случки няма нужда от доказателства, за да се сетиш, че тук е пипала дългата ръка на Масква. А оръжейният търговец Емилиян Гебрев е „абонат“ за агресивните действия на руските агенти и диверсанти от КГБ, както и да се нарича понастоящем тази мракобесна руска служба. Тази сутрин взрив е предизвикал пожар в склад за боеприпаси край Карнобат, който се използва от „Емко“. По първоначална информация,

няма жертви и пострадали. В района има няколко пожарни и полицейски автомобила. Складът се намира на територията на бивши военни поделения. От МВР съобщиха още, че сигналът за пожара в местността "Чобан дере" е получен в около 03.30 ч. в нощта срещу неделя. Към мястото на инцидента се отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци. Те са пресрещнати от двама пазачи на частни складове за съхранение на боеприпаси, разположени в местността, които заявили, че след възникналия пожар те са се изтеглили на безопасно място.

Междувременно от склада, обезопасен със стабилна ограда и отдалечен от другите три склада в района на достатъчно разстояние, започнали да се чуват гърмежи. Последният бил около 05.00 ч. тази сутрин. Районът е отцепен от полицейски служители. Към момента на място има един противопожарен екип от РСПБЗН - Карнобат и един предислоциран автомобил с дрон за оглед на РДПБЗН - Ямбол. Оглед на местопроизшествието ще се извърши след цялостно затихване на пожара, както и след изтичане на срок от 72 часа от последния гърмеж.

„Когато изискванията са спазени – няма как да се случи такова нещо”, заяви по повод на инцидента Емилиян Гебрев, който преди няколко години бе тровен с новичок и едва оцеля, а след това бяха взривени негови складове в Чехия.

„Към момента разполагам с информацията, която охранителите на базата са ми дали. Имало е взрив и след това пожар. Охранителите са получили сигнал за незаконно навлизане в обекта, тръгнали са да проверяват какво е станало и слава Богу, че не са стигнали до това място. Скрадът е бил взривен”, заяви за NOVA Емилиян Гебрев. Според оръжейния търговец, базата се охранява и с помощта на алармени системи. Те се задействат при нарушение и охраната тръгва на оглед. По думите на Гебрев, той е твърдо убеден, че няма как да се случи самовъзпламеняване, защото има определени изисквания, които трябва да се спазят и когато се спазени – „просто няма как да се случи такова нещо”. „Все едно чешмата ви е затворена, а вкъщи да стане наводнение”, коментира Гебрев.

Той твърди, че става въпрос за боеприпаси, които са с „отпаднала фирмена необходимост”. „Ние сме ги произвели за дадена фирма, която поради разпадане на външнотърговски договор или невъзможност да ги платят, те остават при нас. Ние сме хората, които сме ги произвели, ние сме хората, които трябва да ги пазим. Базата напълно отговаря на всички изисквания за съхранение – всеки месец се проверява от съответните служби, които имат задължение това да правят – това е полиция и пожарна и абсолютно всичко е наред”, категоричен бе той.

„Ако проследите всички събития от 2010 година, ще видите, че това е едно системно явление в нашата страна. Защо е така – аз не съм човекът, който да даде обяснение. Аз лично не очаквам резултати от разследването, защото до този момент е имало много по-големи такива, та дори и с жертви и наранявания, но всичко отива някъде в мъглявината”, коментира Гебрев.

Преди няколко години Прокуратурата директно обвини руски диверсанти за взривяването на складове за готова продукция на "Арсенал" край Мъглиж и военни складове в околностите на Сопот.

 

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n