Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

 brodkfj

Споделете ме

Български съд взе решение за екстрадиция на противник на Путин. Нека да не позволим това да се случи!

alchinЗахари КАРАБАШЛИЕВ

Днес варненският съд разглеждаше дело за екстрадицията на руснак, изгорил руския си паспорт на протест срещу войната на Путин в Русия. Не знам подробности по случая, не съм юрист. Знам само, че българската правосъдна система, известна с това, че влачи най-елементарни дела с години, сега най-експресно се задейства да екстрадира един чужд гражданин по искане на режим, която е обявил България за "вражеска страна". Защо?!

Каква е тази нужда от светкавична депортация? Този човек терорист ли е? Педофил ли е? Убиец ли? Или е извършил административно нарушение, запалвайки паспорта си? Не е ли този човек невинен до доказване на противното? Какво иска Руската Федерация? Да придърпва всеки, когото намери за неудобен? Но нали в България е пълно с руснаци, които ненавиждат режима на Путин, които са напуснали страната си, заради Путин, които са против войната на Путин в Украйна...

 

P. S. Докато пиша това научавам, че "съдът потвърди екстрадицията на Алексей Алчин в Русия". Български съд в град Варна. Главата ми не го побира.

Ако ние, свободните граждани позволим това, на практика официално оставяме най-важната държавна институция да е в орбитата на Русия - агресор, самоопределил се като враг на България. Бях пред съда. Не бяхме много, беше адска жега, но бяхме там.

 

P. S. 2 И не, не съм забравил факта, че хората на Борисов не се задълбочаваха дори и толкова - преди няколко години те просто извозиха турски граждани в багажници през границата и ги върнаха в Турция, за да ги предадат на Ердоган като "гюленисти". Кой може да ни каже те какви бяха всъщност? Каква е съдбата им днес? Къде са?

 

----------------------------------------

Бел. ред. Сега е моментът всички демократични и непутинистки партии, организации и личности да се намесят, за да осуетим тази унизителна за България екстрадиция!

Заглавието е от редакцията.

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n