Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

 brodkfj

Споделете ме

Български учен геополитик прогнозира зрелищно сгромолясване на Путин и условия за гражданска война

puttwГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Д-р Ангел Апостолов е историк и специалист по геополитика, международна сигурност и отношения НАТО - Русия. В специално интервю за „168 часа“ експертът прогнозира, че Александър Дугин, който по своето влияние в Кремъл може да бъде оприличен на митичния Григорий Разпутин, ще предизвика сгромолясването на сегашната управляваща клика в Кремъл. Според д-р Апостолов, понастоящем в Руската федерация си

противостоят две парадигми – войнстващото евразийство на Путин, внушено му от Дугин – срещу по-умерения, „типичен“ руски национализъм с нотка милитаризъм, който е за по-умерено състояние на отношенията със Запада, без да се стига до крайности. Дугиновата политическа философия е месианска, тя припознава Русия като „трети Рим“ и настоява за тотална конфронтация със Западния свят и основно САЩ, които са сравнявани с Картаген.

Докато Путин регистрираше успехи навън, протипопоставянето на двете парадигми не бе толкова очевидно. Но с оглушителния провал на сънувания „блицкриг“ срещу Украйна, автократът в Кремъл показа, че е въздух под налягане. Атентатът срещу дъщерята на Дугин, очевидно е насочен към баща ѝ. И това е едно симптоматично събитие. Отговорност за взрива пое т. нар. „Руска национална армия“, която очевидно е подставено /юридическо/ лице на втората, по-умерената парадигма в РФ.

„Руснаците като народ са готови да понесат всевъзможни страдания и лишения в името на величието на Русия, обещано им от един автократ. – твърди д-р Апостолов. – Провала, обаче, руснаците няма как да простят. Ако руската армия не постигне някакви безспорни успехи на бойното поле, а жертвите продължат да растат, скоро предстои зрелищно сгромолясване на режима на Путин.“

Да припомним, че само „товар 200“ вече приближава драматичната цифра 50 000, а ранените и осакатени руски войници са поне още толкова. За 6 месеца война загубите на РФ се оценяват на близо 20 млрд долара.

 

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n