Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Солдатите предпочетоха да живеят, а близките им да не получат "Лада Калина"

lennikГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Първите 2000 нашественици, а това са около 10 процента от цялата групировка, се предадоха днес край село Високополе (в северната част на Херсонска област, близо до границата с Днепропетровска област), без да разберат за чии яхти и замъци се бият там. Мужиците ще останат живи, а близките им няма да получат „Лада Калина“ като компенсация за тяхната смърт на фронта. Те направиха своя избор. Според

съобщения на руски медии, Въоръжените сили на Украйна са овладели Олгино, Архангелск и Високополе в Херсонска област. Както беше съобщено по-рано, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обявява освобождаването на територията едва след като защитниците се укрепят там, а самите населени места останат в тила на украинските сили (т.е. когато бъдат взети под контрол със сигурност).

Загубите на руснаците във войната в Украйна неумолимо се доближават към цифрата 50 000. Но за кремълските вампири очевидно тази кръв е малко. Само през изминалото денонощие армията на Путин загуби 450 бойци, 7 танка, 25 БТРа, 24 артилерийски системи, 29 камиона, 3 безпилотника и 1 хеликоптер. Врагът понесе основните загуби в Донецкото и Кураховското направление. От началото на авантюрата на Путин в опита му да завземе напълно територията на Украйна и да унищожи украинците като нация, на бойните полета са убити 47 550 орки, около 140 хиляди са ранени, сред които и тези, които са загубили крайниците си и завинаги ще останат инвалиди. Освен това, руската армия загуби 12 384 единици тежко въоръжение и военна техника, бяха свалени 196 крилати ракети на противника.

И още - днес руснаците се похвалиха, че са унищожили един брой от страховитите HIMARS-и, като са изхабили за това най-малко 10 бр. от скъпите си ракети “Калибър” (всяка от тях струва 6,6 мил.$). Оказа се, обаче, че орките са похарчили близо 66 млн долара, за да унищожат един дървен макет! Информацията е била получена от безпилотен самолет, който предал “ценната” информация за местонахождението на “Хаймарса” на рашки ракетоносец в Черно море и оттам са извършили страховитата ракетна атака върху дървения американец! Най-смешното е, че руският безпилотник е бил свален!

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n