Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Орките се крият от възмездието в детски градини и черкви. Но това не им помага

noizzГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

През последните 24 часа украинската армия е леквидирала около 350 руски нашественици. По този начин загубите на Кремъл в жива сила надхвърлиха знаковата цифра 50 000. Броят на ранените и осакатени орки надхвърля 100 000. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Руската федерация е понесла най-големи загуби в Донецкото направление. А ето къде се крият от възмездието руските 

„храбреци“ – по данни от разузнаването, орките разполагат свои войски и техника в детски градини и в църкви на УПЦ-МП. Но това няма да им помогне, както не помогна на крайцера „Москва“ частицата от светия Кръст Господен. Защото Бог е на страната на Истината, на страната на невинните украински жертви, а не на страната на убийците и насилниците, които изнасилват жени и деца, момчета и момичета…

През изминалото денонощие защитниците на Украйна са „приземили“ един руски хеликоптер, 9 дрона и 4 крилати ракети. Унищожени са и 9 танка, 2 РСЗО, 25 БМП и 22 артилерийски системи. Общите бойни загуби на противника от 24. февруари до 6. септември възлизат приблизително на:

личен състав - ликвидирани около 50 500 души,

танкове - 2077 (+9) единици,

бойни бронирани машини – 4484 (+25) бр.

артилерийски системи - 1179 (+22) единици,

MLRS - 296 (+2) единици,

системи за противовъздушна отбрана - 156 (+0) единици,

самолети - 236 единици,

хеликоптери - 207 (+1) единици,

БПЛА на оперативно-тактическо ниво - 876 (+9),

крилати ракети - 209 (+4),

кораби/лодки ‒ 15 единици,

автомобилна техника и цистерни - 3305 (+19) бр.

специално оборудване - 109 (+2).

 

Междувременно, украинската контраофанзива значително отслабва логистичните и административни възможности на Русия в окупирания юг. Кирил Стремоусов, така нареченият „заместник-ръководител на военно-цивилната администрация на Херсонска област“, ​​назначен от руските военни, каза пред руската агенция ТАСС, че псевдо-референдумът за присъединяването на Херсон и региона към Русия ще бъде поставен "на пауза" от съображения за сигурност. По-късно обаче Стремоусов написа в Telegram, че отрича да е призовавал за пауза, защото все още не била определена дата за "референдума".

И двете изявления на Стремоусов показват високото ниво на дезорганизация в рамките на окупационния режим, която е провокирана и от контранастъплението. Вчера украинските спецчасти проведоха ограничена операция срещу базата на руската ФСБ в района на окупирания Енергодар, при която бяха убити и ранени доста „кагебешници“ и бяха унищожени отпечатаните за псевдо-референдума бюлетини.

 

-----------------------------------------

Карикатурата иронизира известния факт, че еленовъдът и министър на войната Шойгу е уреждал "подмладяващи" вани с кръв от младите рога на елени - за своя господар Владимир Владимирович Путин.

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n