Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Общинските съветници внесоха решението си за разглеждане в Държавната дума

peterГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Общинският съвет на община "Смолнинское" /в рамките на Санкт Петербург/ реши да се обърне към депутатите от Държавната дума с предложение за повдигане на обвинения в държавна измяна срещу президента Владимир Путин и отстраняването му от длъжност. Това съобщи в социалните мрежи общинският съветник Никита Юферев. Заседанието на общинския съвет се проведе вчера, 7. септември. Според

Юферев, 10 съветници от 20 са го подкрепили - това е достатъчно за вземане на решения. Съветникът Дмитрий Палюга е дал предложението да се обърнат към депутатите от Държавната дума. Решението било подкрепено с мнозинство: седем депутати са гласували "за", а трима са се въздържали.

Петербургци аргументират позицията си с факта, че поради действията на Владимир Путин „млади трудоспособни граждани умират и стават инвалиди“, руската икономика страда, блокът на НАТО се разширява, а Украйна е придобила ново модерно въоръжение.

„Изброихме причините, поради които смятаме, че това е предателство; опитваме да се обърнем към различни аудитории с различни писма и с различни аргументи. Има публика, която вярва, че НАТО е заплаха за Русия - за тях използваме аргумента, че в резултат на действията на Путин сухопътната граница между Русия и НАТО е станала двойно по-дълга“, каза Никита Юферев пред MR7.

Съветниците от община "Смолнинское" не очакват, че Държавната дума ще вземе и ще реши да уволни Путин. Според Юферев, призивът им е насочен най-вече към хората, които остават в Русия или се тревожат за Русия от чужбина.

„Много е важно да покажем, че има хора, които не са съгласни [с провеждането на „спецоперацията“], те са в Русия, а ние сме доста значителни“, казва петербургският съветник.

На въпрос дали не се страхуват от последствията, Никита Юферев отговаря, че от две години се опитват да разпуснат съвета на община Смолнинское, но „не се получава много добре“. Освен това, съветниците смятат, че "разправата с общинския съвет" е твърде „ниска топка“ за Владимир Путин.

Трябва да се отбележи, че през март общинският съвет на Смолнинское вече се обърна към Путин с настояване да спре „специалната военна операция“, но съветниците не получиха отговор. През август Никита Юферев лично писа до администрацията на президента със същото искане. Тогава получил отговор от две изречения: „Вашето предложение е разгледано. Уведомяваме Ви, че се провежда специална военна операция за демилитаризация и денацификация“.

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n