Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Очаква се потвърждение на новината, че в плен е попаднал и самият ген. Сичевой

herfgdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

През денонощието са били регистрирани над 15 случая на дезертиране на личния състав на руските окупатори. Това съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. „Според разузнавателните данни отделни части на противника са претърпели значителни загуби. Нашествениците се опитват да евакуират ранения личен състав и повредената военна техника в районите на селищата Олховатка

и Бородоярское. Личният състав на окупационните войски в цивилно облекло прибягва до дезертиране и се опитва да се върне на територията на Руската федерация.“ Това съобщава украинското разузнаване.

Очаква се потвърждение и на новината, че в украински плен е попаднал самият командир на руската войскова групировка "Запад" - генерал-лейтенант Андрей Сичевой. Генералът, който е „герой“ от руската интервенция в Сирия, бил преоблечен в униформа на подполковник.

Войските на Украйна вероятно ще освободят възловия град Купянск в рамките на следващите 72 часа, сериозно нарушавайки маршрутите за доставки за руснаците в Източна Украйна. За това информира американският Институт за изследване на войната (ISW). „Украинските сили в контранастъплението в Харковска област на 8. септември достигнаха само на 20 километра от основния руски тилов център в Купянск. Украинските войски вероятно ще превземат града в рамките на следващите 72 часа, унищожавайки руските наземни комуникационни линии (GLOC) с Изюм.

Президентът Зеленски оповести, че от началото на септемврийската контра-офанзива ВСУ са освободили над 1000 квадратни километра украински територии.

Руснаците в Крим и руската пригранична Белгородска област сега преживяват целия ужас, който преживяха украинците през март тази година. Паника, евакуация, недостиг на гориво - сега жителите на Руската федерация и временно окупирания полуостров са много недоволни. За това говори военният експерт Олег Жданов. В Крим се наблюдава масово бягство на руски граждани, които са се преселили там след окупацията през 2014 г. Дори „премиерът“ на окупирания Крим Сергей Аксьонов е извел семейството си, но самият той не може да напусне.

Украинското министерство на отбраната публикува в Туитър съобщение към руските „гости“: „Имате две възможности – бягайте или умрете“. Плюс изречение на английски: „Run, Rabbit, run!“

 

 

Вижте видеото с пленения генерал Сичевой на този линк:

https://www.facebook.com/100000858455993/videos/pcb.5660393940665832/475909624400282

 

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n