Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Вашият модел на управление е безнадеждно остарял и пречи на развитието на Русия“, заявиха смелите общественици

putГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Съветът на депутатите на Ломоносовския общински район в Москва се обърна към Владимир Путин с искане да подаде оставка като президент на Руската федерация. Това тяхно решение от 8. Септември е публикувано на уебсайта на Ломоносовския общински район. „Проучванията показват, че в страните с редовна смяна на властта хората живеят по-добре и по-дълго, отколкото в тези, в които лидерът напуска поста само с крака напред. Имахте добри реформи през първия и отчасти втория мандат, но след това всичко някак си се обърка: БВП не се удвои, минималната заплата не се покачи до декларираните цифри, умните и трудолюбиви хора масово напускат Русия, обещаната стабилност не се вижда.“ Това пишат смелите руски общественици.

Те завършват обръщението си към Путин още по-категорично: „Реториката, която Вие и Вашите подчинени използвате, е наситена с нетолерантност и агресия от дълго време, което в крайна сметка на практика върна страната ни в ерата на Студената война. Русия отново започна да се страхува и мрази, ние отново заплашваме целия свят с ядрено оръжие.

Във връзка с гореизложеното Ви молим да освободите поста си, поради факта, че Вашите възгледи, Вашият модел на управление са безнадеждно остарели и пречат на развитието на Русия и нейния човешки потенциал.“

Какво се случи преди това - на 8. септември стана известно, че петербургските общински депутати /съветници/ от района Смолнинское планираха да изпратят обръщение до Държавната дума с предложение да се обвини руският президент Владимир Путин в държавна измяна заради войната в Украйна. Съветникът Дмитрий Палюга публикува съответен призив в Twitter и отбеляза, че „решението е подкрепено от мнозинството от присъстващите депутати“.

Въпреки това, от вечерта на 9. септември уебсайтът на Общинския съвет в Смолнинское публикува изявление на ръководителя на района, че само той може да свиква заседания на съвета на депутатите и че само 8 депутати от община „Смолнинское“ от 20 са участвали в заседанието на 7. септември, поради което не са упълномощени да вземат решения.

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n