Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В освободената Харковска област ВСУ откриха 10 стаи за изтезания

dkejГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

По време на окупацията на село Казачья Лопан в Харковска област руската армия е изтезавала хора в мазето на т. нар. "Народна милиция". Това съобщиха от Харковската областна прокуратура. На 17. септември ръководството на Дергачевската районна прокуратура, като част от наказателното производство по делата за колаборационистка дейност (алинея 7 на член 111-1 от Наказателния кодекс на Украйна),

извърши проверка в помещенията на т. нар. "Народна милиция“ на село Казачья Лопан.

Служителите на реда са установили, че по време на окупацията на населеното място представители на Руската федерация са създали псевдо-правоохранителен орган, в мазето на който е била приспособена стая за изтезания, където цивилни са били подлагани на нечовешки мъчения. При огледа са иззети документи, потвърждаващи функционирането на псевдополицейското управление и апарата, с който окупаторите са измъчвали с електрически ток мирни граждани.

Сега се установяват лицата, работили в услуга на страната-агресор в село Казачья Лопан, и се предприемат мерки за привличането им към наказателна отговорност. На 16. септември началникът на украинската Национална полиция Игор Клименко съобщи, че вече са открити 10 /десет/ подобни стаи за мъчения в деокупираната територия на Харковска област. Украинските военни освободиха Казачья Лопан на 11. септември.

Междувременно, троянското муле на Путин в ЕС - Виктор Орбан плаши гаргите с мрачни прогнози, че войната в Украйна може да продължи до 2030 г. и че Киев може да загуби една трета или половината от територията си. Както и на Путя, на Орбан също му се привижда разпад на Европейския съюз през следващото десетилетие. Унгарският тоталитарист заиграва и с расистката тема, твърдейки, че до 2040 г. мюсюлманските имигранти ще съставляват мнозинство в градовете на Франция, а това може да се случи и в други градове и столици на ЕС. Припомняме, очаква се днес Европейската комисия да препоръча спиране на милиарди евро за Будапеща от общия бюджет на ЕС за 2021-2027 г. поради проблеми с корупцията. Авторитетни европейски институции доказаха, че Унгария вече не е демокрация. Но защо унгарската болонка на Кремъл се държи така? Оказа се, че Путин е обещал на Орбан /след като разгроми Украйна/ да подари на унгарците украински територии! Интересно, какъв подарък ще получи сега маджаринът, след като неговият патрон губи войната в Украйна? Може би карта за отдих в Сибир?

 

TOPALOV

   ukraynna

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n