Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Тъжна приказка за храбрия авиатор, който стана руска матрьошка

radewwМомчил ДОЙЧЕВ

"Миротворецът" Радев иска да вкара България във война с цивилизования свят, заставайки "неутрално" на страната на губещия войната Путин. Поредната лицемерна реч на Радев на откриването на четвъртото по ред за година и половина народно събрание е продължение на политиката му на последователно разрушаване на демократичния политически ред и институционалната основа на гражданския мир. Ако преди две години с коминтерновски вдигнатия си юмрук Радев заблуди протестиращите против внедрения от началото на прехода руски корупционен модел и искащите истинска, а не фасадна демокрация, сега се вижда истинската му роля - подбудител на разрушителните сили, на най-реакционните и мракобесни неокомунистически и неонацистки сили в обществото. Президентът още през 2020 г. напусна институционалнта си роля на обединител на нацията. Той влезе в ролята на разединител и най-вече - на резидент на Путин и Митрофанова, на руските агресори и подпалвачи на нова световна война.

Така Радев, в битката си за "ненамеса" и "неутралитет" всъщност иска да извади България от цивилизования, мирен и проспериращ свят и да я вкара в "руския свят" на мизерия, диктатура и война. С тази си нова роля Радев, който загуби правото да бъде български президент, придоби прозвището разрушител на парламентарната демокрация и съучастник на копейкиновци в установяването на едноличен диктаторски режим по руско-азиатски образец.

Доколко парламентаристите в настоящото Народно събрание ще влязат в сценария за демонтиране на демокрацията и установяване на едноличен авторитарен режим, зависи от тяхната компетентост. Със сегашните си действия представителите на „антисистемните“ партии ПП, "Възраждане" и "Възход" услужливо изпълняват този разрушителен за демокрацията замисъл. Единствените партии, които защитават повече или по-малко институционалния демократичен ред са ГЕРБ, ДПС и ДБ. От позицията на БСП зависи дали е част от президентския сценарий или ще прояви разум и ще подкрепи избор на председател на парламента и стабилно парламентарно мнозинство, или ще проявят самоубийствен партиен егоизъм.

Ако и сега не се създаде правителство, разрушителните сили са готови да погребат не само демокрацията, но и България. Запомнете това!

 

-------------------------------------------

Заглавието е от редакцията

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n