Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Руските терористи се готвят да взривят язовира „Каховка" и да оставят без охлаждане ЗАЕС

kahhoГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Президентът Владимир Зеленски оповести пред Европейския съвет, че руснаците са минирали язовира и блоковете на водноелектрическата мега-централа „Каховка“ и планират да извършат терористична атака. Орките, естествено, отсега подготвят почвата с надеждата да излъжат за пореден път световната общественост. Московските пропагандисти активно разпространяват слухове, че уж армията на Киев се

готвела да атакува язовирната стена.

„Русия иска да удави цяла Южна Украйна. Имаме информация, че руски терористи са минирали стената, а това е едно от най-големите енергийни съоръжения. Язовирът на тази водноелектрическа централа побира около 18 милиона кубически метра вода. Ако руснаците го взривят, тогава повече от 80 населени места, включително Херсон, ще останат под водата. Стотици хиляди хора могат да бъдат засегнати, а водоснабдяването на значителна част от южната част на Украйна ще бъде унищожено. Тази руска терористична атака може да остави Запорожката атомна електроцентрала без вода за охлаждане - водата за АЕЦ се взема от язовир Каховка.“ За това предупреди в тревожното си изявление Зеленски.

И като цяло опустошителните екологични и хуманитарни последици от тази руска терористична атака могат да бъдат такива, че да бъдат наречени историческа катастрофа. Зеленски заяви, че Русия вече е подготвила всичко, за да извърши тази терористична атака: "Украинските работници бяха изхвърлени от станцията в Каховка - там има само руски граждани. Те напълно контролират станцията. Трябва да действаме незабавно, така че Русия да няма възможност да причини тази катастрофа!"

Украинският президент призова спешно да бъде изпратена международна наблюдателна мисия във ВЕЦ „Каховка“, за да се върне там украинският персонал и да се осигури незабавно и професионално разминиране на заложените взривни материали в стената на язовира и в юзината.

Днес, 20. октомври, Американският институт за военни изследвания също потвърди, че руснаците се готвят да взривят ВЕЦ „Каховка“.

Световната общественост трябва да се мобилизира спешно, за да бъде предотвратен руският геноцид над човечеството. А рискът от него е съвсем реален, ако липсата на вода за охлаждане доведе до взрив в атомната централа „Запорожие“ и причини катастрофа от ранга на Чернобил.

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n