Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Русофилът Малинов се е срещал два пъти с Лавров от 24. февруари насам

maliГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Лидерът на проруската българска партия „Русофили“ Николай Малинов, който бе обвинен в шпионаж, се е срещал поне два пъти с руския външен министър Сергей Лавров от началото на пълномащабното нахлуване в Украйна, като последното им рандеву е било на 21. октомври. Да припомним, през септември 2019 г. Главна прокуратура обяви, че са обвинили Малинов в шпионаж в полза на Русия, но го пуснаха на свобода

под гаранция от 50 000 лева (25 000 евро). Според прокуратурата, Малинов е постъпил на служба в чужда организация с цел шпионаж и разкриване на държавни тайни на България.

Разследването установи връзки между Малинов и двама руски граждани - Леонид Решетников и Константин Малофеев, бивш шеф на разузнаването и милиардер. Малко преди на Малинов да бъде повдигнато обвинение и двамата получиха 10-годишна забрана да влизат в България. Тъй като прокурорите се забавиха да заведат дело срещу Малинов в рамките на 18 месеца, гаранцията и забраната за пътуване бяха вдигнати през март 2021 г. Междувременно, според неговата партия "Русофили" /която събира смешно малко гласове на избори/, Малинов и Лавров са се срещнали на 21. октомври, за да продължат започналата през септември дискусия за създаването на Международно движение на русофилите.

„Основна тема на разговора беше възможността на русофилските организации да допринесат за формирането на пълноценен и положителен образ на Русия; да съдействат за утвърждаване на историческата памет в подкрепа на положителните отношения между българския и руския народ; да участват активно в диалога с неправителствени и политически организации в рамките на възможна и необходима "народна дипломация", се казва в публикация на сайта на партийката.

Според Лавров, цитиран от организацията на Малинов, „неправителствените организации по света, които имат положително отношение към Русия, могат да направят много за укрепването на един многополюсен свят, чиято основа, философия и цел е конструктивното сътрудничество между народите“.

През 2019 г., след обвинения в шпионаж, Малинов пътува до Русия, за да получи награда лично от руския президент Владимир Путин. Това доведе до голям скандал в България, когато се разбра, че съдия Андон Миталов е позволил на Малинов да пътува до Русия, без предварително да е поискал разрешение от прокуратурата и въпреки забраната му да пътува. По този повод говорителят на руския президент Дмитрий Песков направо заяви, че „преследването“ на Малинов „би било нелогично“ и „би имало много вредни последици“ за отношенията между Москва и София.

Държавният департамент на САЩ наложи забрана за влизане на съдия Миталов и членове на семейството му поради факта, че съдията е "замесен в сериозна корупция". Това беше първият път, в който САЩ наложиха санкции срещу българин. В крайна сметка съдия Миталов не беше наказан дисциплинарно от Висшия съдебен съвет на България.

 

 

Как България да се превърне в задунайската губерния Болгария

/планът на Малинов, изпратен на неговите господари от Кремъл/

 

Шефът на движение "Русофили" предлага на московските си покровители да придобият най-печелившите отрасли на българската икономика, да му създадат телевизия, информационна агенция, сайтове, тинк танк и партия, която да е непреодолим фактор в парламента. Прокуратурата предостави текста на докладната записка на Николай Малинов до руските му покровители, чиято цел е да се преобърне геополитическата ориентация на България към Русия. В нея Малинов се жалва, че страната ни е превърната в колония на САЩ, а тя трябва да се обърне към Русия. Той излага план, който спокойно може да се определи като план за превръщане на България в задунайска губерния на Русия. Ето докладната му с леки съкращения:

"За необходимата геополитическа преориентация на България или това, което ние наричаме Проект "България". Така Николай Малинов е определил предмета на своята докладна записка до руснаците. В нея има пасажи, в сравнение с които дори докладите на бившия първи Тодор Живков звучат меко. Реториката му по-скоро е сталинистка и е характерна за първите години на студената война. Ето избрани пасажи:

Повече от четвърт век България се намира почти изцяло под ударите на САЩ, при това се прави опит да бъде подменен цивилизационният избор на нашата страна, който бе направен още преди 1150 години. Потиска се историческото съзнание на българите, насажда се нихилизъм към славянството и православието, разкъсват се естествените исторически и културни връзки между България и Русия. Западът нахлу нагло и безцеремонно в България с цялата си либертарианска идеологическа и икономическа мощ на свободния пазар и за кратко време почти напълно бяха унищожени нашата армия и стопанство (има се предвид икономиката, по времето на социализма тя се наричаше народно стопанство - от руското народное хозяйство - б.пр.) Под влияние на англосаксонския Запад България беше присъединена към НАТО и ЕС с всички произтичащи от това зависимости.

Днес България сама по себе си е колония на САЩ. В същото време неоосманска Турция завоюва позиция след позиция, а Западът гледа с презрение на българите. Това презрение и даже ненавист произтича от факта, че българското самосъзнание остава славянско, православно и русофилско.

Процесът на овладяване от Запада е отишъл толкова далеч, че е трудно да се разчита единствено на масовите емоции и инстинкти на българите - необходимо е Русия да се върне към своите стратегически дълбини, една от които е България.

По-нататък Малинов търси причините на парадокса - 80 на сто от българите да са русофили, пък управляващите вече четвърт век да са във васално подчинение на Вашингтон и Брюксел. Той ги намира в следното:

Първо. Изключително мощно вмешателство на САЩ: системно подкупване на български политици, активни структури на гражданското общество, създадени и финансирани от Вашингтон.

Второ. Основните СМИ (средства за масова информация) са или западна собственост или се намират във финансова зависимост от западни източници.

Трето. Гласуването на значителна част от българския електорат - турци и цигани (от една четвърт до една трета) се ръководи от мотиви извън политиката.

Четвърто. Електоратът на бившата комунистическа партия БСП безкритично следва своето ръководство.

Управляващата партия ГЕРБ е прозападна и успява да си осигури силен клиентелистки вот.

Следва мрачна картина - обезсилват се масово русофилските настроения на българския народ. И тук - целите в бяло - се появяват русофилите. Малинов прави огромна реклама на своето Национално движение "Русофили". То било уникално в света, имало 30 000 членове и целта му била "да преориентира България геополитически на основата на православието, славянската култура и традицията, които неизменно ни обединяват с Русия".

За да постигнат тези свои цели Малинов и другарите му щели да работят в 5 основни направления.

1. Дейност в неправителствения сектор чрез НД"Русофили"

2. Създаване и поддръжка на интернет сайтове.

3. Създаване на влиятелен аналитичен център - "тинк танк"

4. Създаване на собствен телевизионен канал

5. Създаване на непрофанирана русофилска партия, която ще позволи постепенно прерастване на НД "Русофили" в масова електорална сила

За тази цел Малинов иска средства за масова информация, които да разпространяват идеите му. Иначе осъществяването на целта за геополитическо преобръщане било невъзможно. Затова той иска от руските си покровители сериозна поддръжка в следните направления:

1. Осъществяване на сериозен пробив в националното информационно пространство. Създаване на телевизионен канал, информационна агенция, придобиване на съществуващи или създаване на нови сайтове.

2. Придобиване на компанията "Виваком" със съдействието на Внешторгбанк - ВТБ и намирането на инвеститор, който ще придобие компанията, но тя трябва да остане под руски контрол. (Малинов излага плана си в отделно приложение, което ще публикуваме по-късно)

3. Развитие на потенциални възможности за икономическо сътрудничество в селското стопанство и свързаните с него промишлени отрасли, което ще превърне заетото в тях население в наш електорат.

4. Създаване на влиятелен аналитичен център ("Тинк танк"), който ще развива нашите тези и послания

5. Развиване на политическа партия, която трябва да присъства в парламента като непреодолим фактор и да се бори за геополитическата преориентация на България.

След това Малинов пише, че Русия още чака ние, българите, сами да се справим, но ние сме малък народ и това не го можем, затова руснаците трябва да помогнат като придобият печелившите отрасли на българската икономика и да предприемат реални действия за преобръщането на геополитическата ни ориентация.

 

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n