Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Македонистите се разпасаха съвсем, разбойничестват в софийския квартал Бистрица

taledГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Снощи внукът на българския писател класик Димитър Талев е станал обект на непредизвикано нападение, с опасност за живота му. Това ни съобщи самият Климент Талев, който живее в софийския квартал Бистрица и се занимава с био-земеделие. „Снощи в продължение на близо час къщата ми, в която бяхме аз и дъщеря ми Ерика, беше замеряна с камъни. За мен това е опит за убийството ми“, сподели разтревоженият родолюбец. Скандалното в случая е, че след обаждането му на тел. 112, полицията пристига след… час и половина! Нападението е повод за блиц-интервю с Климент.

 Как мислите - каква е причината, предизвикала това нападение, г-н Талев?

- Причината, според мен, трябва да се търси в две направления. Една част от жителите на Бистрица са заклети македонисти и сърбомани. Много често открито са ми казвали, че вредя на дружбата с Македония със своят национализъм. Второто направление са последователи на „Възраждане“ и други ориентирани към Русия формации. Кварталът над нашата къща някога се наричаше „Руската колония“ и там бяха все „отговорни другари“. Нападението ескалира в момента, когато излезе решението да дадем оръжие на Украйна. Очевидно моята симпатия към людете в Украйна ги е подразнила и затова са оставили такова послание на портата.

 Намирате ли някаква връзка със скандалния македонистки клуб в Благоевград?

- Със сигурност. На последните избори бях кандидат депутат от БНС-НД. Влязох в политиката, за да защитавам и да продължа заветите на дядо ми. Това винаги е дразнело активистите в Скопие, а честно казано и аз не им оставам длъжен. Преди няколко години вие отразихте едно покушение срещу мене от страна на македонистите. Този път обаче те стигнаха много далече. На ливадата срещу нас Общината изсипа инертни материали и те бяха чудесен арсенал за тези разбойници. За мене това бе опит за предумишлено убийство. Аз можех да отвърна на камъните с камъни, дори и с друго, но стоически изчаках един час тези примати да изхабят своя адреналин. Цял час под каменната канонада гледах ужасените очи на дъщеря ми Ерика. Полицията дойде час и половина след сигнала и само ни взе данните. Казаха, че е тъмно и не се вижда нищо и ни посъветваха да пуснем молба. Ще го сторим, но и ако този път потулят нещата, смятам да призова за съдействие в името на правдата всички патриоти и почитатели на дядо ми. Опасявам се, че тогава Бистрица ще се превърне софийски Бруклин. Дано полицията си свърши работата, както и всички съседи, които се криеха зад пердетата, да се престрашат да кажат какво и кого са видели. А за мене остава да ремонтирам една смазана ограда и надраскана от червени наркомани порта.

 

                                                                            

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n