Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Вината на 56-годишната мед-сестра е, че публично е казала "Скадовск е Украйна!"

besiloaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руските човекоподобни очевидно живеят все още в Средновековието. Доказателството – в центъра на окупирания украински град Скадовск окупаторите обесиха публично една жена! Очевидно, скоро можем да очакваме да чуем за пълния им репертоар, практикуван от времената на Иван Грозни – набиване на кол или разчекване между два танка. Руските нашественици в окупирания черноморски град Скадовск, Херсонска

област, публично екзекутираха 56-годишната местна жителка - медицинската сестра Татяна Мудренко. Вината ѝ – тя заявила в лицата на нашествениците, че "Скадовск е Украйна!"

Източник на тази зловеща информация е „Financial Times“, позовавайки се на показанията на сестрата на екзекутираната Наталия Черная. Мудренко е работила като медицинска сестра и активно е протестирала срещу руската окупация. Един от последните конфликти се случил в началото на октомври, когато тя порицала украински полицаи за сътрудничеството им с руските военни и извикала: "Скадовск е Украйна!"

Според очевидци, след това жената и нейният съпруг, 60-годишният Анатолий Орехов, са били задържани. На 15. октомври Черная е уведомена, че сестра ѝ е мъртва. Казали ѝ по телефона: "Таня е обесена. Сипаха ѝ нещо в устата, след което я обесиха пред съда".

Съпругът на Таня бил освободен, ръката му била счупена и имал следи от побой. Но му позволили да погребе жена си. След погребението той отново изчезнал.

Черная казва, че се обадила в местната морга, но оттам отказали да говорят с нея. След известно време все пак ѝ изпратили смъртен акт на сестра ѝ, където като причина за смъртта бело написано "механична асфиксия".

Според FT, някои от подробностите около отвличането и смъртта на Мудренко не могат да бъдат проверени, тъй като са се случили в зони, недостъпни за западни журналисти. В същото време, изданието анализира смъртния акт на Мудренко, както и думите на местни жители и очевидци, които потвърждават показанията на Черная.

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n