Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ще има ли втора Кримска война и унизителен разгром на „втората армия в света“? Зависи от кремълската хунта

aviaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви в интервю за португалската телевизия RTP, че Алиансът е готов за пряка конфронтация с Русия. Адмирал Бауер уверява, че НАТО е готов за пряка конфронтация с Русия, като признава, че приоритетът на Алианса е превъоръжаването. Той също така признава, че организацията е загубила монопола си върху военната инициатива. Висшият

офицер припомни, че по време на срещата на върха в Мадрид миналата година, в отговор на действията на Русия, Алиансът реши да създаде четири допълнителни многонационални бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия.

"Това е важен сигнал към Русия... Че сме готови, ако имат идея да посегнат към НАТО. И това е червена линия. Ако има червена линия, това е преминаването на границата на нашата територия от руснаци “, каза Бауер. Адмиралът изрази мнение, че гражданското промишлено производство на страните от НАТО трябва да се преориентира към военната сфера. Той се застъпва за "военна мирновременна икономика".

Бауер също така вярва, че стратегическите цели на Русия се простират отвъд Украйна, тъй като Москва се стреми да възстанови размера на бившия Съветски съюз. На въпрос дали НАТО се страхува от ескалация на войната, Бауер каза, че ескалацията започна с началото на агресията на 24. февруари, а когато Украйна иска да си върне това, което ѝ принадлежи, това не е ескалация.

„Ако те (руснаците) спрат войната днес, няма да има повече ескалация“, подчерта той. Освен това, Роб Бауер заяви, че Русия ще остане заплаха за Северноатлантическия алианс, дори ако нейните сили бъдат победени в Украйна.

Междувременно, Израел индиректно се намеси в конфликта, като тази нощ атакува с дронове военен завод и нефтопреработвателно предприятие на територията на Иран.

 

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n