Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Но колкото и да се пази, ракът действа по-сигурно от атомна бомба

vlakioГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

През последните две години руският президент Владимир Путин използва почти изключително брониран влак за пътуване на дълги разстояния до своите резиденции. Това твърди в свое разследване руският Център „Досие“. „През есента на 2021 г., когато руската армия започна активно да се подготвя за нахлуването в Украйна, Путин се качи на специален брониран влак. От избухването на войната той все

по-често пътува с него – особено до неговата любима резиденция във Валдай." Това твърдят журналистите.

Руският фюрер е започнал да предпочита бронирания влак от съображения за сигурност. За разлика от самолетите, влаковете са по-трудни за проследяване, тъй като няма услуги за проследяване на пътнически влакове в реално време. Също така, двете резиденции на президента на страната агресор, където той летува, се намират на брега на Черно море, където полетите са ограничени заради войната.

Ето и подробности - бронираният влак има вагон със спалня и кабинет, вагон за придружаващ персонал и вагон за специални комуникации. Външно бронираният влак изглежда като обикновен влак, само че бронираните вагони вместо четири оси имат шест, вместо един локомотив – цели четири, а на покрива е поставено специално оборудване. Допълнителната тяга се налага, тъй като бронираните вагони имат много по-голямо тегло от обикновените.

Журналистите са установили, че специалният влак, който отговаря на описанието, принадлежи на компанията Grand Service Express, която е била собственост на офшорна компания, свързана със сътрудник на президента на Руската федерация Юрий Ковалчук ​​и бизнесмена Михаил Рабинович, за когото се твърди, че е добър приятел на Ковалчук.

Путин е сниман в брониран влак само веднъж - през 2012 г., преди да бъде ремонтиран. Снимки на влака отвън никога не са публикувани официално. Журналистите са изчислили и приблизителната цена на бронирания влак. Според техните оценки той може да струва малко повече от 1 милиард руски рубли – тоест около 25 млн лева.

Очевидно, за да бъде взривен руският Хитлер, ще е нужна малка спретната атомна бомба, която да бъде заложена на жп-линията. Но светът може да си спести това усилие, тъй като

раковото заболяване, от което очевидно боледува Путин,

работи бавно, но сигурно

в тази посока. Ето последните новини - в Русия класифицираха медицинските покупките, по които медиите научиха, че Путин е под наблюдението на онколог. Договорите на "Централна клинична болница с поликлиника" на администрацията на президента на Руската федерация, благодарение на които журналистите научиха преди това, че руският диктатор Владимир Путин е бил на преглед при онколог, изчезнаха от руския сайт за обществени поръчки. Съобщава се, че данните са изчезнали не по-рано от септември 2022 г.

Журналисти отбелязаха, че документите не могат да бъдат намерени, а когато отидете на страницата на договора чрез директна връзка, се появява съобщение, че „регистърът на договорите е включил промяна в информацията за договора, според която информация и документи не трябва да се публикуват на официалния уебсайт на EIS“.

Съобщава се, че през ноември 2022 г. руските власти са класифицирали редица обществени поръчки, включително: за осигуряване на дейността на дипломатически мисии, ФСБ и Службата за външно разузнаване, както и за подготовка на мобилизация.

Разследващият проект на Present Time и Radio Liberty Sistema се обърна към Централното конструкторско бюро с молба за коментар относно класификацията на покупките, но към момента на публикуването не получи отговор.

Защо е важно това: Централната клинична болница предоставя медицински услуги за висшите служители на Русия. През април 2022 г. руското издание „Проект“ публикува разследване за лекарите от Централната клинична болница, които редовно придружават Владимир Путин при пътувания из Русия. Журналистите анализираха данните от обществените поръчки и установиха, че най-често Путин е придружаван от хирург със специалист по рак на щитовидната жлеза и УНГ. Беше отбелязано също, че при различни пътувания президентът е бил придружаван от 6 до 13 медицински специалисти.

Съдейки по покупките, публикувани преди класифицирането, през 2022 г. лекарите от Централната клинична болница са продължили да придружават Путин. Журналистите откриха договори за настаняване на медицински работници в почивния дом на Валдай близо до резиденцията на Путин в Новгородска област, както и в сочинските санаториуми Дагомис, Сочи и Рус.

Изданието отбелязва, че в същото време за първи път от няколко години през януари 2022 г. не е подписан договор за настаняване на лекари в хотелите на ски курорта Лаура в Сочи. Журналистите смятат, че това може да означава, че Путин е спрял да посещава този курорт.

През юни 2022 г. медиите съобщиха, че Путин е бил подложен на лечение от напреднала форма на рак. Също така беше съобщено, че Главният радиочестотен център /цензурата/ внимателно следи в медиите и социалните мрежи всякакви публикации за уж "критичното здравословно състояние" на руския диктатор.

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n