Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Половината съвременни руски танкове вече са скрап. Към фронта пълзят реликви от 1960

tankaerГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руските загуби в жива сила вече приближават ключовата цифра 150 000. Като ранените и осакатените са вероятно двойно повече. Украинското разузнаване се сдоби с информация, че само за един ден в провинциална болница, недалеч от Луганск, са пристигнали 20 комиона, натоварени с тежкоранени солдати. Болничните власти отказват всякакво лечение за цивилното население. В района на селището

Красная Зорка в Симферополски район на временно окупирания Крим, руснаците активно горят труповете на своите жертви, за да скрият броя на загиналите и да не се налага Кремъл да изплаща обезщетения на техните близки. В близост до местния крематориум има постоянна опашка от до 10 военни машини, с които окупаторите докарват загиналите руски военни и наемници. Разузнаването отбелязва, че кремацията на мъртвите нашественици в Красная Зорка се извършва денонощно. В същото време крематориумът не предоставя услуги на цивилни.

Друга новина от руските социални мрежи - руски наборник се самоуби, след като командването го принуди да се воюва в Украйна. 20-годишният Сергей Гридин от Печора е служил във 2-ра понтонна рота на войскова част № 11361. На 10. февруари негови колеги го намират обесен. Той оставил бележка, в която казва, че е помолил командира да не го изпраща на фронта, защото не иска да убива. След това започнали да го тормозят.

„Не успя да ме пречупиш и няма да успееш. Затова реших да умра тук, в родната си земя, без чужда кръв по ръцете си. Иска ми се да ги вкарат в затвора, че са докарали човек до самоубийство, но в Русия това не се практикува. Ненавиждам ги!”. Това е написало момчето в предсмъртното си писмо.

Според изследователите от американския Институт за изучаване на войната /ИИВ/, въпреки огромното желание и заповедите на Путин и неговата хунта за военни победи в чест на 24. февруари, руската военна машина буксува. Британското разузнаване потвърди информацията, че повече от половината нови руски танкове вече са унищожени и Кремъл е принуден да разконсервира от складовете реликви, произведени през 60-те години. Руските генерали разчитат на евтиното „пушечно месо“ и пращат талази от зле въоръжени и зле обучени мобилизирани запасняци на сигурна смърт.

Според проучванията на ИИВ, след няколко месеца, когато новата бойна западна техника пристигне на фронта, ВСУ ще са в състояние да започнат eфективна контраофанзива.

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n