Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Окупаторите продават имоти и извеждат семействата си в Русия

krimГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руските окупационни власти на Крим започнаха евакуация от превзетия полуостров, съобщи Андрий Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Представителят на ГУР обяви, че руското командване на полуострова и окупационната администрация много активно продават недвижими имоти и извеждат семействата си от окупирания полуостров. „Но на

другите, на редовия състав, казват: не се притеснявайте, всичко е спокойно, всичко е под контрол... Но това вече е като меме, че „специалната операция“ върви по план“, усмихва се Юсов.

Семействата, обвързани с руснаците, се изнасят, и то много активно. И това е повод за размисъл за всички останали, които са свързали съдбата си с престъпния рашистки режим на Путин. Колаборантите се убеждават, че е по-добре да напуснат Крим, докато има такава възможност.

Представителят на военното разузнаване на Украйна отбелязва, че предишния ден местните жители са чули предупреждение по FM станциите, че трябва да се подготвят за заминаване и това се отнася за тези кримчани, които са сътрудничили на окупационните власти.

И още по темата „Украйна“ – през седмицата президентът Радев няколко пъти публично заяви, че „България няма боеприпаси за Украйна“. Обаче вчера (23. март) Румен Радев е подписал Заключенията на Европейския съвет, в който взе участие. А в тях се казва, че ЕС е "твърдо и изцяло на страната на Украйна и ще продължи да оказва силна политическа, икономическа, военна, финансова и хуманитарна подкрепа на Украйна и нейния народ толкова дълго, колкото е необходимо". Освен това се приветства "постигнатото в Съвета споразумение за спешна доставка на наземни и артилерийски боеприпаси за Украйна, а при поискване - и на ракети". Тоест, пенсионираният льотчик продължава да се гърчи, в опита си да слугува на двама господари. Окей, ЕС е либерална организация, но Кремъл не обича никой да го прецаква. Все пак, той инвестира доста в своите хора. Така че, нашият съвет към българския Главнокомандващ е да внимава, за да не се повтори случаят „Скрипал“. Или пък случаят „Литвиненко“…

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n