Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

България прилича на руски танк, на който му е изхвръкнала едната верига, но дава газ и се върти на място

puuwewХристо Слави РАЧЕВ

Мъглата настъпва от изток през морето и право в българската глава. Така е от столетия. Губим хоризонт, памет и всякаква ясна мисъл. Над два милиона българи са готови да поглъщат евтини илюзии. Тук се продават във всеки дом, при това продуктово позиционирани. Представете си Копейкин да държи реч в Фрайбург или пред завода Даймлер - Бенц, където от конвейра изпада модел F– 400. Копейката се поклаща, пъчи се – досущ Ленин: “Ние трябва да излезем от Европа. Ще развием наша, българска велика, промишленост; нямаме работа в Европа, нито Америка да определя нашето бъдеще. Българският лев е велик…”

Разликата между побойници и поборници при “Атака” и “Възраждане” остава обвита от източната мъгла. България прилича на руски танк, на който му е изхвръкнала едната верига, пушляви, дава газ и се върти около оста си. Пътят към Европа е дълъг. Взели сме решение, но от пустите леви, внедрените агенти на Русия и растящата простотия не помръдваме. Следователно Европа трябва да пристигне в България. Отворете врати, прозорци, ум, парламент, опикани входове и сърце за цялостно проветрение. Препирните между политизираните кланове са толкова безсмислени, колкото сбиването на две ромски махали. Занимание типично за туземци /простете, не открих по-силна дума/.

Как ще се наддумате бе политизирани калайджии, чейнджаджии, обирджии и простосмъртен народ. Как ще се надлъжете бе патриоти. С колко време разполагате.

Като не можете да проумеете защо Румъния ни задмина, четете Емил Чоран. Нашият многотиражен правешки философ Тодор Живков не ставаше за четене, нито Тодор Павлов. Днес в неприкосновената крепост, моят дом, внезапно ми прожектираха минната геоложка Мика Зайкова; безобидна възрастна жена, с типичен за тази възраст ляв безпредметен бъбреж, с внушението, че това е интелигентната икономическа мисъл на България. Моля, отпечатайте нейния лик, поне на два милиона фланелки, с положения руж по бузите и зяпнала уста. Разпространете го из Европарламента. Ще се харчи, като тоалетното българско клекало.

Огледайте Клаус Йоханис и Румен Радев, кой какво е свършил. Американските бази там и руските струпвания около Камчия, Атия и морските ни градчета тук. Защо румънците закриха Лукойл, пак там и как тровят област Бургас тук. Руската енергийна мъгла усука тъй цялата ни икономика, че разби и атомното ядро. Да идват европейската мисъл, танкове и водни оръдия. Да, вярно е, германците и руснаците контузиха света, заради повярвалите на мустакичестите Шикългрубер и Джугашвили. Истината е, че днес българите могат да контузят единствено себе си. Колко безценно време загубихме с Желев, Първанов, днес Радев и чорлавото му вице…

 

----------------------------------------------- 

Заглавието е от редакцията. Коментарът е от авторовия профил във ФБ

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n