Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

МВР сформира щаб, а премиерът свика съвещание заради "инцидент с главния прокурор"

grgrfoГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Нещата се случват като по учебник: оня ден Гешев се закани в Киев на Путин, че само да стъпи на българска земя, белезниците ще щракнат! Днес срещу кортежа на нашия храбър главен прокурор бе извършен атентат – класически, с бомба натъпкана със сачми, монтирана в асфалта. Разбира се, бай Иван не е боядисано врабче и се вози с брониран автомобил. Такава машина би могла да устои и на атака

с „Javelline“, камо ли на самоделна бомба-сачмалийка.

Министерството на вътрешните работи (МВР) е сформирало щаб с представители на Националната служба за охрана (НСО) и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) заради "инцидент с главния прокурор" Иван Гешев. Предварителната информация е, че кортежът се е бил упътил към Турция, но в последния момент се наложило да се отбие към Самоков.

Новината бе съобщена на кратък брифинг в Бургас от главния секретар на МВР Петър Тодоров днес, уточнявайки, че няма да отговаря на въпроси, а допълнителна информация ще бъде предоставена от прокуратурата. По думите му, при инцидента няма пострадали.

Час преди това пресцентърът на МВР съобщи за "инцидент с кортежа на главния прокурор" без да уточнява подробности. Според неофициална информация на БНТ "взривно устройство е избухнало пред една от колите от кортежа". Същата информация разпространи и бТВ.

Тодоров обаче не спомена "взривно устройство" в краткото си изявление. Той каза, че инцидентът е възникнал около 11:45 часа в понеделник на пътя между Самоков и близкото село Ковачевци. По думите му, "вдигнати са всички сили, които са необходими за провеждане на мероприятията по изясняване на случая", включително националната полиция, жандармерията и Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). Освен сформирането на оперативния щаб, в който участва служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, във вторник предстои служебният премиер Гълъб Донев да проведе заседание в Министерския съвет, на което "информацията ще бъде обобщена", добави Тодоров. Главният секретар на МВР допълни още, че оттук нататък вътрешното министерство ще изпълнява разпорежданията на прокуратурата.

 За финал - едва ли един сериозен атентатор би могъл и теоретично да се надява на успех, когато целта му се крие в правителствен брониран автомобил. Освен ако задачата не е поставена другояче – да се спретне атентат-фойерверк. Така че, нещата очевидно се случват като по учебник. Само че учебник по PR.

Някой може да каже – и защо му е всичко това на Ванката, не е ли доста тъпичко да си организираш авто-атентат?! Разбира се, че е тъпо, но така се пишат биографиите на активните борци – било срещу „монархо-фашизма“, било срещу мегакорупцията, индуцирана от Кремъл.

Вие да не си мислите, че и Крали Марко е бил нещо особено?! Обаче с добър PR всичко се получава – там ще ти съчинят песен как освобождаваш три синджира роби, на някой панаир латернаджия ще изтананика легендата за коня Шарколия… И така…

Във всеки случай, да благодарим на всички замесени, които не ни оставят да скучаем пред телевизорите!

 

-------------------------

 
Инсценировките - последният пристан за закъсали играчи
 
Илиян ВАСИЛЕВ
 
 
Преди време писах, че инсценировките са последния пристан за закъсали политици. Писах го за Ердоган, който ако няма друг вариант, може да инсценира атентат. Направи го днес Гешев, същата школа са. Цялата тази драма говори за това - че трябва да се блокира смяната на Гешев и да го изкара жертва. На първо място е дезинформацията - цялата тази глупост с 3 кг тротил, който копае дупка от 30 см встрани от пътя е виц за всеки, който е бил в казармата.
Но е логично - защото Гешев започна да става ненужен, непотребен и трябваше да разиграе някаква гръцка драма. Първо - ненужен, защото неговите заповеди за арест не се уважават никъде в ЕС. Тоест, стана смешен, като не може да изпълни поръчките на КТБ атентаторите при новите поръчки.
Второ - съдебната реформа се приближава обективно, защото запушва огромни стратегически задачи за България - Шенген и Еврозоната. Гешев е пречка, която трябва да бъде отстранена, ако искаме да изпълним тези цели и да получим евросредства. Пеевски и Доган не могат повече да го пазят и за това му трябва подобно събитие, след което да ангажира изпълнителната власт и да започне репресии срещу тези, които искат неговото отстраняване.
Както виждате, МВР клекна - чака разпореждане на Гешев.
И последно - ако питате защо сега - ами защото сън не ги хваща, че Борисов и ГЕРБ могат да ги предадат и може да се състави правителство, което да започне реформата.
Следващо действие - Гешев на пресконференция го играе мачо и казва, че всички, които искат да го свалят са вързани с престъпния свят, а той е "последната бариера".
Въпрос с неповишена трудност - ако е вярна тезата му, че е само пръв между равни сред прокурорите, и всеки един прокурор си върши работата, тоест той няма отношение към разследвания и обвинения, защо изобщо някой ще му посяга?
Видях много атентати и зная със сигурност, ако някой е искал да го отстрани, е щял да го направи. Ако си спомняте, преди КТБ тръгна фейка с "убиеца" на Пеевски. Същото е и сега. Готвят репресии.
Но медиите им ще гръмнат и виновни за всичко ще са ППДБ - точно в момента, в който преговарят с ГЕРБ.
Случайност?

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n