Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Путин останал жив, твърди руската пропаганда

russГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че украински дронове са "опитали да ударят" резиденцията на руския президент Владимир Путин в Кремъл. "Тази нощ киевският режим се опита да атакува резиденцията на президента на РФ с безпилотни летателни апарати. Два дрона бяха насочени към Кремъл." Това написаха руските пропагандисти, като уточняват, че Путин не е пострадал, няма други жертви и материални щети. 

Говорителят на президента Дмитрий Песков каза, че Путин не е бил в Кремъл по време на атаката. Според него, президентът на Руската федерация работи в сряда в подмосковната си резиденция в Ново-Огарьово. Руските гьобелсовци също така твърдят, че "в резултат на своевременни действия на военните и специалните служби с използване на радиолокационни системи за борба, украинските (летателни) превозни средства са били изведени от строя".

Кремъл отбеляза още, че „руската страна си запазва правото да предприеме ответни мерки, където и когато намери за добре“. Пропагандистите нарекоха атаката "планиран терористичен акт" и "покушение срещу живота на президента на Русия". Изданието "Медиазона" публикува видео от нападението, заснето от жители на районите Якиманка-Замоскворечие. Телеграм каналът на областта съобщава, че местните жители са чули "гърмежи" в района на Кремъл, които "по сила са били подобни на гръмотевица". Освен това, били видяни искри в небето. След експлозиите, по стената на Кремъл били забелязани хора с фенери.

Да припомним, че „православните“ руснаци нямат нужда от „пейтриъти“ или „стингъри“, за да пазят небето си чисто. За тази цел те използват помощта на "черна магия". Това пише сериозното издание Economist, позовавайки се на свои неназовани достоверни източници.

„Руснаците правят черна магия в сферата на електромагнитната защита. Те могат да заглушат сигнали, да повлияят на GPS, да изпратят дронове на грешна височина, за да ги накарат да паднат на земята“, цитира Economist специалист по темата.

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n