Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Скоростта на сачмите превишава може би 10 пъти скоростта на куршум от Калашников!“ Цитат от НСС

kooskГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Бедна ти е фантазията, драги читателю, с какво хипер-космическо оръжие е бил атакуван Главният прокурор на полу-парламентарната ни република навръх Празника на труда и работническата солидарност! О, майко мила! И това не са нито фейлетони, нито вестникарски заяждания на дребно. Едно време в списание „Крокодил“ имаше една безценна рубрика за автентични съветски соц-тъпизми „Нарочно не

придумаеш“. Така че, с помощта на колегата – разследващият журналист Григор Лилов, ще ви предложим автентичната позиция на Националната Следствена служба, в лицето на един от нейните шефове.

„Предварителното становище на експертите е, че ударната вълна е била много силна. Скоростта, с която осколките са излетели превишава може би 10 пъти скоростта на куршума, изстрелян от автоматично оръжие, което има убийствен поразяващ ефект.“ Това каза в свое изявление заместник-директорът на НСлС по повод разследването на взрива, който избухна до кортежа на Иван Гешев.

❗ Скоростта на куршума, който напуска дулото на автомат Калашников – АК-74М, е 900 метра в секунда. На американската карабина М-16 (немодернизиран вариант) е 950 метра в секунда. На автомат „Щаер” А-93 е 992 метра в секунда...

❗ 10 пъти повече означава над 9 км в секунда.

7,92 КИЛОМЕТРА В СЕКУНДА Е ПЪРВА КОСМИЧЕСКА СКОРОСТ, която някакво тяло трябва да придобие, за да излезе в орбита около Земята.

10 пъти повече за Гешевите осколки означава, че са излетели в Космоса и се въртят някъде там, където се върти и орбиталната международна космическа станция. То и затова няма поражения по колата – атентаторите се престарали и за малко да уцелят някой спътник вместо автомобила.

.

**** БЕЛЕЖКА: Няма нито оръжие, нито взрив, които да стрелят в Космоса – дори балистичните междуконтинентални ракети не постигат тази скорост на Гешевите осколки. Единствено космическите ракети, високи десетки метри и тежащи стотици и дори хиляди тонове, я постигат.  

Дами и господа служители на Темида, спрете се най-сетне с тези скудоумия!

С тъпотиите, които изричате, освен себе си, срамите и България.

 

Линка към изявлението на следствения шеф:

https://btvnovinite.bg/…/napadenieto-sreshtu-geshev…

 

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n