Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Сега всяка уйдурма ще се върне като бумеранг срещу авторите си

oppenhaИлиян ВАСИЛЕВ

Гешев и "атентаторите" подцениха ситуацията. Европол поиска да се включи в разследването и тук логиката е желязна - атентат срещу главен прокурор на страна членка на ЕС. Затова казвам, че е добре да се помни знакът за движение "Неуверен, не изпреварвай!" Ще кажете: толкова могат, милиционери! Нека за момент се абстрахираме от чувствата си към Гешев... Когато става въпрос за атентат и терористичен

акт - тоест вдигаш максимално залога в битката срещу хората, които ти искат оставката, с идеята да им вмениш вина за атентата - трябва да бъдеш сигурен, че наративът ти ще издържи на проверката на времето и на експертите. Защото определението "терористичен акт" активира вниманието на света и институциите в и извън България. Трябва да бъдеш готов твоята версия да бъде поставена под микроскоп и разпъната на кръст, защото дори малките пукнатини /несъответствия, неистини/ ще се превърнат в разломи и ще се върнат като бумеранг.

Виждате "чудото" след три дни какво е - версията ИМ е попиляна - прибързаните детайли /пълна глупост бяха трите кг тротил и ямата/, версии, данни за ранени, за щети - изобщо пълен хаос. Постепенно дори тези, които, като добросъвестни граждани, бяха склонни да проявят симпатия към Гешев като публично лице /дори спекулираха с деца, семейство!/, обект на такова посегателство, започват да се чувстват манипулирани, дори измамени.

Новината за интереса на Европол към разследването вдига залозите още повече - до ниво, на което нито Гешев, нито Сарафов, нито Ясен Тодоров, нито Сийка, нито ПИК, могат да помогнат. Няма как да откажеш.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Тепърва следват трудните дни за Гешев и неговите "атентатори". Залозите - високи, а картите им - слаби.

Но тъй като задната им скорост не работи, ще се набутат още повече в някакъв отчаян кризисен мениджмънт - като обявят "заподозрени", дори като повдигнат обвинение /срещу олигарси и политици?/, за да оставят нещата на ниво "обвинение" и "медии". Както всичко досега - за съд нямат нито доказателства, нито желание.

И там вече циркът ще стане пълен.

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n